Herning-Ikast spiller på landsholdet: Det er overvældende

Emma Friis er for første gang udtaget til den danske A-landsholdstrup, der i øjeblikket er samlet i Vejle.

Der er Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen og Sandra Toft. Alle efterhånden kendte ansigter og rutinerede kræfter på det danske kvindelandshold.

quoteVerden går ikke under, hvis jeg ikke er med i VM-truppen nu. Jeg har masser af år at spille håndbold i.

Emma Friis, Herning-Ikast Håndbold

Men et nyt ansigt har også blandet sig i truppen, der i denne uge er samlet i Vejle på træningslejr forud for VM i Tokyo.

Det er 19-årige Emma Friis, der for første gang er blevet udtaget til en A-landsholdstrup.

Og for den unge fløjspiller er det en stor oplevelse at være med blandt de bedste danske håndboldspillere.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det har næsten altid været en drøm at spille på landsholdet, men da jeg var omkring 14-15 år og fandt ud af, at jeg faktisk var ret god til håndbold, blev det for alvor noget, jeg begyndte at gå efter, siger hun.

Emma Friis var i den seneste sæson med til at spille Herning-Ikast Håndbold hele vejen til DM-finalen, hvor det blev til et nederlag til Team Esbjerg.

Hun blev samtidig kåret til sæsonens talent, og nu er den gode udvikling blevet krydret med en plads blandt landstræner Klavs Bruun Jørgensens udvalgte.

- Det har været lidt overvældende, men det har været et fedt og meget lærerigt år for mig som person og som håndboldspiller.

- Først og fremmest giver det mig en masse erfaring at spille med Danmarks bedste håndboldspillere. Jeg er nødt til at give mig 100 procent i alle situationer, og det gør, at jeg udvikler mig.

- Og så udvikler jeg mig også personligt ved at blive sat i nogle nye sammenhænge, og det gør mig mere robust, når jeg skal stå på nogle svære udebaner med mit hold, siger Emma Friis.

Klavs Bruun meget imponeret

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen spår også den unge fløj en stor håndboldfremtid.

- Da jeg så hende første gang som ungdomslandsholdsspiller var jeg meget imponeret. Selv om hun er en lille spiller, er hun bomstærk, lynhurtig, springer højt og er relativ afslutningssikker.

- Der er ingen tvivl om, at Emma vil være en spiller, der - måske ikke denne gang - men på længere sigt vil være meget landsholdsaktuel.

Selv om Emma Friis er med landsholdet på træningslejr, ved hun godt, at der stadig kan være lang vej til en plads i den trup, der i slutningen af november drager til Japan.

- Jeg har snakket med Klavs om, at jeg egentlig bare skal tage det lidt med ro, og at jeg har mange år endnu at tage af. Så verden går ikke under, hvis jeg ikke er med i VM-truppen nu. Jeg har masser af år at spille håndbold i, siger hun.

Den endelige VM-trup bliver udtaget omkring 1. november, og det danske landshold spiller første gruppekamp ved VM 30. november.

Team Esbjerg var bare bedst i de to finaler mod Herning-Ikast Håndbold. Men hvilke syv spillere har været sæsonens bedste? Vi sætter årets hold hos damerne.