Herning forlænger Sønderjyskes vilde stime af nederlag

Herning konsoliderede sin førsteplads ved at tilføje Sønderjyske det ottende nederlag i træk i Metal Ligaen.

Herning Blue Fox øger afstanden til nummer to. Arkivfoto.

Otte nederlag på stribe. Sådan lyder de barske realiteter for Sønderjyske, efter fredagen udmøntede sig i endnu en skuffelse i Danmarks bedste ishockeyrække.

Denne gang var nederlaget dog mere ventet, da topholdet Herning rejste hjem fra Vojens med en udesejr på 4-2.

Sønderjyske ligger blot nummer ni med 35 point for 32 kampe, og der er nu syv point op til Gentofte på ottendepladsen. Gentofte fik fredag et point, da det hjemme blev til nederlag 1-2 efter overtid mod Rungsted.

Derimod ser det godt ud for Herning, der cementerede sin førsteplads og øgede ned til nummer to, Odense, der fredag tabte 2-6 ude mod Aalborg. Herning er nu på 64 point for 31 kampe, mens Odense har 59.

På fremmed is fik Herning ellers en skidt start, da Thomas Spelling gjorde det til 1-0 for Sønderjyske efter fire minutter. Men Herning vendte det til føring på 2-1 efter første periode på scoringer af Riku Pitkanen og Jan Dalecky.

Knap syv minutter inde i anden periode udlignede Greg Gibson til 2-2, men det var en stakket frist for sønderjyderne, da Markus Jensen bare 79 sekunder senere igen bragte Herning i spidsen.

3-2 var længe stillingen, og Herning knuste hjemmeholdets sidste håb, da Jan Dalecky med godt fire minutter tilbage af tredje periode scorede til slutresultatet 4-2 med sit andet mål.

Lidt tidligere fredag aften sejrede Frederikshavn med 4-2 ude over de forsvarende mestre, Esbjerg. Frederikshavn kom dermed op på 57 point ligesom Aalborg. De to nordjyske klubber ligger nummer fire og tre. I fredagens sidste kamp sejrede Herlev med 5-3 i bundopgøret ude mod Hvidovre.