Herning får Danmarks største svømmehal

Om et år kan herningenserne hoppe i Danmarks største svømmehal. C.C Contractor skal stå i spidsen for udvidelsen af Herning Svømmehal til 67 millioner.

Herning får samlet set flest kvadratmeter vandoverflade i Danmark. En udvidelse af Herning Svømmehal byder på to nye undervisningsbassiner og et længe ønsket 50-meter-bassin til konkurrencesvømning. Det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Tirsdag blev det offentliggjort, at totalentreprenør C.C. Contractor sammen med arkitektfirmaet Bayarch, ingeniørfirmaet Moe og teknikfirmaet Aqua Teknik er valgt til at stå i spidsen for den store udvidelse af den eksisterende svømmehal på Brændgårdvej i Herning. I alt fire firmaer har givet bud på at løse opgaven.

- Med den løsning, vi har valgt, får vi det lokale svømmekraftcenter, vi har drømt om at realisere i mange år. Og det bliver både til gavn for eliten med konkurrencebassin og gode tilskuerforhold og for motionssvømmerne, som jo både får plads i de eksisterende bassiner og i to nye undervisningsbassiner, siger Johs. Poulsen, formand for Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg og formand for bedømmelsesudvalget, som har vurderet de fire projekter, i en pressemeddelelse fra Herning Kommune.

Udgangspunkt i bølgetag

Tilbygningen tager arkitektonisk udgangspunkt i det ikoniske bølgetag på den nuværende svømmehal fra 1971 og mere end fordobler svømmecentrets samlede areal. Det samlede budget for udvidelsen er 67 millioner kroner.

- Jeg er sikker på, at svømmesporten for alvor kommer til at udvikle sig som et lokalt og regionalt kraftcenter i de nye rammer, siger Johs. Poulsen.

Dele af de bassiner, der i december 2013 blev brugt under EM i svømning i Jyske Bank Boxen, bliver genbrugt i det nye, permanente 50-meter bassin.