Herning er klar til at tage imod coronasmittede i Vestjylland

Syge mennesker med mistanke om coronavirus skal undersøges i Herning i Hospitalsenhed Vest, mens Holstebro aflaster i forhold til andre akutte situationer.

Får du brug for hospitalsbehandling på grund af coronavirus, og hører du til Hospitalsenhed Vest, så er det i Herning, det kommer til at foregå.

Her er de lige som i Viborg og Hospitalsenhed Midt klar til at modtage patienter smittet med Covid19. Det oplyser kommunikationschef Finn Møller.

- De potentielt smittede skal blandt andet køre direkte til egen indgang i akutmodagelsen, og desuden er der på akut sengeafsnit oprettet et isolationsområde, hvor personalet ifører sig dragter og masker, før de går ind på en sengestue, oplyser han.

På intensivafsnit er de klar til at isolere smittede med coronavirus, og der er der mulighed for at udvide den intensive kapacitet i både Herning og Holstebro.

- Vi er godt forberedte til de næste skridt, som muligvis kommer, før vi ved af det.

Hospitalet i Holstebro kommer til at aflaste i forhold til andre akutte situationer.

Mere stille end normalt

Selv om hospitalspersonalet har travlt med at blive klart til patienter smittet med coronavirus, er der mere stille end normalt.

- Både i Holstebro og Herning er det tydeligt, at befolkningen har modtaget beskeden om at holde sig hjemme og væk fra hospitalet, med mindre man har en aftale eller ærinde, som er uopsætteligt, oplyser Finn Møller.

Hospitalsenheden Vest er lige nu i gang med at skabe sig et overblik over samt en plan for, hvilke operationer og andre aftaler der skal udsættes fra på tirsdag.

Alle patienter, der har en aftale på hospitalerne i Herning eller Holstebro, skal fortsat møde ind - med mindre de får besked om andet. 

Hospitalsenhed Vest modtager patienter fra Herning, Holstebro, Struer, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande Kommune.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.