Herning buldrer videre på isen med endnu en sejr

Herning Blue Fox hentede sin ottende sejr i træk, da bundholdet Herlev Eagles blev besejret i ligaen.

Herning Blue Fox

Herning Blue Fox topper ganske suverænt Metal Ligaen i ishockey, og fredag blev det til endnu en Herning-sejr. Efter syv kampe i træk uden nederlag hentede Herning hjemme en 2-0-sejr over Herlev Eagles. Dermed nåede Herning op på 98 point på førstepladsen med klubbens ottende sejr i træk.

Toni Kallela bragte Herning foran i slutningen af første periode, men der blev ikke scoret i anden periode. Ti minutter inde i tredje periode fandt Jan Dalecky vej til målet efter forarbejde af Branden Gracel, og der blev ikke scoret yderligere.

Aalborg Pirates tog hjemme imod Rungsted Seier Capital, og her kom hjemmeholdet foran 1-0 tre minutter inde i anden periode, da Kirill Kabanov afsluttede tæt for mål.

Det blev yderligere 2-0 fire minutter senere, da Aalborg var fem mand på isen mod Rungsteds tre mand. Pucken endte hos Clay Anderson, der resolut fyrede den afsted og scorede på et veludført slagskud.

To minutter før tid reducerede Morten Jensen for Rungsted med kampens sidste scoring. Aalborg nåede på andenpladsen op på 86 point med sejren.

Mål var der til gengæld masser af i to andre opgør. Esbjerg Energy vandt med hele 7-2 hjemme over Sønderjyske, og det rækker for Esbjerg til en femteplads med 72 point, mens Sønderjyske ligger tredjesidst med 53 point.

Sejrens størrelse blev dog overgået i opgøret mellem Gentofte Stars og Frederikshavn White Hawks. Den lange tur til og fra Gentofte blev en anelse mere spiselig for frederikshavnerne, der vandt opgøret med hele 9-2.

Her scorede Frederikshavn tre gange i hver periode, mens hjemmeholdet fik lov at reducere en enkelt gang i henholdsvis anden og tredje periode. Cameron Spiro blev aftenens store spiller, da han scorede fire gange for gæsterne.

To mål i første periode og en enkelt scoring i anden periode blev det til, inden Spiro scorede for fjerde gang med 25 sekunder tilbage af kampen. Frederikshavn ligger med sejren på tredjepladsen med 76 point.