Herning bremser målglade Aalborg i topopgør på isen

Herning overtog førstepladsen i Metal Ligaen, da holdet på udebane besejrede Aalborg efter straffeslag.

Veteranen Daniel Nielsen scorede et af Hernings mål i Aalborg. (arkiv)

Med 56 mål i 14 kampe er Aalborg Pirates det klart mest scorende hold i den bedste ishockeyrække.

Men for en gangs skyld måtte nordjyderne slide for målene i fredagens hjemmekamp mod Herning Blue Fox, der vandt topopgøret 3-2 efter straffeslag.

Kun en heftig slutspurt reddede et enkelt point til Aalborg. Forinden havde Herning lukket ned for den nordjyske målmaskine i mere end 54 minutter.

Det blev 2-2 i den ordinære spilletid og målløst i forlængelsen. I den afsluttende straffekonkurrence var Hernings Markus Jensen den eneste, der formåede at score.

Herning-keeper Emil Kruse reddede alle tre Aalborg-forsøg og kronede på den måde en fin præstation i buret.

Herning tog selv initiativet ved at score to gange i første periode. Miska Humaloja gjorde det til 1-0, mens snart 41-årige Daniel Nielsen øgede til 2-0 i powerplay kort før afslutningen på første periode.

Aalborg forsøgte at komme tilbage, men gæsterne forsvarede sig godt foran Emil Kruse.

Først fem et halvt minut før tid gik det galt for Herning, der kunne se Nikolaj Carstensen reducere til 1-2.

Det var tilsyneladende lige det, nordjyderne havde brug for. Tre minutter senere lå pucken nemlig i Hernings mål igen.

Den tidligere Herning-spiller Patrick Bjorkstrand stod for scoringen til 2-2, der blev resultatet af den ordinære kamp.

Sejren efter straffeslag sikrede Herning to point, der betyder at holdet overtager førstepladsen i ligaen med samme pointtal som Frederikshavn.

Aalborg er et point efter på tredjepladsen.

I fredagens andet opgør i Metal Ligaen vandt Sønderjyske på hjemmebane med 3-1 over Vojens.