Herning Blue Fox under pres

Herning Blue Fox er under stort pres efter to overraskende nederlag til Rungsted.

Fem ligasejre i træk og en pokalfinaletriumf var det rygstød, Blue Fox Herning havde med ind til kvartfinalerne mod Rungsted i den bedste ishockeyliga, Metalligaen.

Som vinder af grundspillet har midtjyderne ovenikøbet selv udpeget Rungsted som modstander, så derfor er det temmelig overraskende, at Herning nu er bagud med 0-2 i kampe inden tredje kvartfinale tirsdag aften.

- Sådan går det, når man ikke rigtig møder op i kamp et. I kamp to havde vi egentlig godt styr på det og førte 2-1, men begik et par små fejl, og så var vi pludselig bagud, siger Hernings rutinerede forward Kasper Degn.

- Vi har ikke ramt samme niveau som i afslutningen af grundspillet, så det er lidt selvforskyldt, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller.

Dårligt fra start

Efter en svag indsats foran eget publikum fredag aften var der bedre takter i søndagens kamp i Rungsted.

Men nordsjællænderne scorede tre gange i de sidste fem minutter og vandt 4-2, så nu er Herning under et stort pres før tirsdagens hjemmekamp i kvartfinaleserien, hvor der skal fire sejre til at gå videre til semifinalen.

- Jeg ved ikke, om jeg er bekymret, men vi kan ikke klare et nederlag tirsdag. Det siger næsten sig selv. Jeg synes trods alt også, der er grund til at være optimistisk, for vi havde fortjent at vinde i går (søndag, red.). Det er selvfølgelig ikke en optimal situation, vi står i, så nu skal vi træde i karakter, siger Kasper Degn.

At Rungsted er i stand til at nappe to sejre mod guldkandidaterne understreger, at ishockeyligaen er mere jævnbyrdig end længe.

- Det kan man tydeligt mærke. Vi gik ind i slutspillet i rigtig god form, men startede med at tabe hjemme. Den jævnbyrdighed er positiv, selv om vi da havde håbet, at det så anderledes ud for os lige nu, siger Kasper Degn.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.