Her er ALLE vinderne af Dansktop Prisen 2017

Dansktop-braget i Herning er nu ovre, og gæster og stjerner er nu gået på dansegulvet. Enkelte har dog mere at fejre end andre.

Birthe Kjær er en af de mange kunstnere, der kan gå lidt gladere hjem.

03:01

Sangen 'En Enkelt Sang' er lavet i forbindelse med showet. Keld Heick og Søren Bundgaard står bag sangen. Video: Aller

1 af 2

- Vi maler byen rød og himlen hvid af stjerneskær, sang en af dansktoppens allerstørste stjerner, Birthe Kjær, i aften på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning.

Nu befinder alle parterne sig på dansegulvet til et brag af en efterfest, der melder om enden på en festlig aften, der mere end alt andet har været en kæmpe hyldest til dansktoppen.

Men det har også været en prisuddeling, og nogle stjerner kan gå gladere hjem end andre, for de har fået en af genres allerstørste priser med hjem til hylden. 

Læs også Dansktop-ekspert: - Det her show er ikke bare en udvidet halfest

Har aldrig før været nomineret

En af dem er en tydeligt bevæget Kirsten Siggaard, der kunne indtage podiet efter at have vundet prisen som årets kvindelige dansktop solist.

- Tusind tak! Jeg har faktisk slet ikke turde at sætte mig ned og sætte ord på, hvad jeg ville sige, hvis det her skete. For det er faktisk aldrig sket før i de fyrre år, jeg har været ude på vejene, at jeg har været nomineret i noget.

- Jeg husker, den dag jeg fandt ud af, at jeg var nomineret. Der sad jeg med min 99-årige mor på hendes plejehjem, og jeg er ellers ret tough, men der rejste hårene sig på mine arme, og jeg tænkte "hold da op!". Det gik bare så dybt ind, så jeg siger bare "tak til alle jer, der har holdt liv i mig i de 33-34 år, jeg har levet af musikken", fortalte hun, tydeligt rørt over sejren. 

Læs også Hilda Heick: - Hvorfor SKAL det hedde dansktop?

Mig og Min Mentor

Vinderen af en af aftenens største priser, Mig og Min Mentor, der er prisen, der skal være med til at fremme nye talenter indenfor genren, blev Michael Korup Sørensen. 

- Jeg tænker, at det er et helt vildt felt, jeg har været oppe imod, sagde en jublede Michael under sin takketale, inden han fik overrakt sin præmie fra Spies. Et rejsegavekort på 10.000 kroner. 

Det var muligt at stemme på sin favorit i løbet af hele showet.

Vinderne er...

Årets Kvindelige Dansktop Solist
Kirsten Siggaard
 
Årets Mandlige Dansktop Solist
Dario Campeotto
 
Årets Dansktop Gruppe
Kandis
 
Årets Dansktop Album
Kandis / Kandis 17
 
Årets Dansktop HIT
Gry Meilstrup / Kom og kys mig
 
Årets Dansktop Koncertnavn
Birthe Kjær
 
Mig og min mentor:
Michael Korup Sørensen / Johnny Hansen

Familie Journalens Læserpris:
Dansvingerne 

Årets Ærespris:
Birthe Kjær

Jurien bestod af Søren Bundgaard, Jørgen de Mylius, Thomas Hemdorff, Henrik Herndorff, Henrik Sørensen og Carsten Michael Laursen.