Helle lever af at scanne gravide: - Det er som at åbne en julegave hver gang

Helle Borgstrøm Nielsen driver en privat scanningsklinik i Herning. Her kan man købe sig til både tryghed og store oplevelser. 

04:02

Her kan du se, hvordan en arbejdsdag på Helle Borgstrøm Nielsens scanningsklinik forløber. Video: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Helle Borgstrøm Nielsen er uddannet sygeplejerske, og har de seneste mange år arbejdet med scanninger i det offentlige. Men nu har hun sin egen lille klinik i sundhedshuset i Lind ved Herning.

Folk vil gerne have mere end de scanninger, de bliver tilbudt på sygehuset.

Helle Borgstrøm Nielsen, Indehaver, Scanningsklinikken Hjertelyd, Herning

- Jeg startede for to år siden efter at have været i Skejby i mange år. Jeg fandt jeg ud af, at der var en stigende tendens. Folk vil gerne have mere end de scanninger, de bliver tilbudt på sygehuset, siger Helle Borgstrøm Nielsen, der er indehaver af Scanningsklinikken Hjertelyd i Herning.

Som udgangspunkt bliver kommende mødre tilbudt to scanninger i løbet af graviditeten, men der er mange, der gerne vil se meget mere til det ufødte barn. Claus og Michelle Vesterby har allerede besøgt den privat scanningsklinik i Herning flere gange for at hilse på det kommende lille familiemedlem.

Læs også Mikkel fra Hjernehviskerne: Hjernetræning satte en stopper for datters blodprop

-  Det er helt vildt. Det der med at man kan se, at det er ægte, at det er rigtigt. De 3D billeder gør, at man kan se, at det jo er et rigtigt menneske, siger Claus Vesterby med verdens største smil.

Så snart det var muligt, fik de også lavet en scanning, så de kunne se kønnet på deres kommende barn.

- Jeg synes, det er sjovt, at vi kan snakke om navne og begynde at indrette værelse i tankerne, og små-shoppe lidt, siger Michelle Vesterby.

Hele familien med

Mange vælger at have hele familien med, så alle kan hilse på den lille ny. Michelle Vesterbys forældre følger deres kommende barnebarns udvikling med ekstra stor interesse, da de selv har haft en handicappet søn, som ikke lever længere.

Det giver så meget at kunne servere en vare til folk, der rører dem så meget.

Helle Borgstrøm Nielsen

- Det er meget specielt for os, når alt ser fint ud, og hjernen også er fin. Det er stort, siger Tove Vesterby.

Mange kommer på klinikken, fordi de på den måde føler, de bliver mere knyttet til det lille foster. Men der kan også være andre grunde.

- Det deler sig i to grupper - der er de forventningsfulde og spændte forældre, men der er også dem, der tidligere har oplevet, at en graviditet ikke er gået som forventet. Og der kan det være, jeg så skal give dem en dårlig besked, siger Helle Borgstrøm Nielsen og fortsætter:

- Det giver så meget at kunne servere en vare til folk, der rører dem så meget. Og så er der jo også noget fagligt nørderi i at se på de her mennesker, der er ved at blive skabt, siger Helle Borgstrøm Nielsen.