Helle alligevel til Herning: - Jeg jubler!

Vi har igennem længere tid fulgt Helle Madsen, der har Huntingtons sygdom. Hun jubler over, at der nu tegner sig flertal for, at hun skal til Herning.

Sagen om 40-årige Helle Filsø Madsen, der er ramt af sygdommen Huntingtons, har efterhånden varet i lang tid. Tidligt lørdag kunne vi på TVMIDTVEST.DK fortælle, at Venstres gruppeformand i Ringkøbing-Skjern har ændret holdning til sagen, og at alt dermed tyder på, at hun ender i Herning alligevel. 

Det glæder Helle Filsø Madsen, som vi har snakket med på TV MIDTVEST. 

- Det er jeg bare så glad for. Jeg jubler. Det var godt nok en god nyhed, må jeg sige. Jeg glæder mig til at komme derover til Herning, siger Helle Filsø Madsen til TV MIDTVEST. 

Helle Filsø Madsen fik i går beskeden om, at hun skulle bo på Spjald Plejehjem, og inden de tog beslutningen, havde kommunen ikke engang hørt, hvor hun helst ville hen. 

- Den seneste måned har været hård. Især i går, da jeg fik beskeden om, at jeg skulle til Spjald. Det ville jeg ikke overhovedet. Det var hårdt at få at vide. De har faktisk ikke spurgt om, hvor jeg ville hen, siger Helle Filsø Madsen. 

Det var Helle Madsens far, der fik lov at overdrage de positive nyheder til sin datter, om at hun skal bo på specialbostedet HC Bofællesskab. Han havde fået en besked fra et byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune i nat om, at Helle Madsen skulle til Herning. 

- Det er rigtigt dejligt. Det er en stor glæde at kunne fortælle hende, at vi nu kan komme videre, siger Kent Madsen. 

Men han var skeptisk, da han først så beskeden på sin telefon. 

- Man skulle lige tjekke op på det hele. Er der styr på det hele? Men så begynder de at ringe ind de forskellige, som har været blandet ind i det her. Så kommer troen på, at alt er, som det skal være. Nu håber vi bare, at overførslen sker så hurtigt som muligt, siger Kent Madsen til TV MIDTVEST.