Heidi organiserede fællessang for dronningen: - Det var det hele værd

I dag sang massevis af danskere for dronningen. Heidi stod i spidsen for planlægningen.

Heidi Kudahl har haft ualmindeligt travlt de sidste tre uger. For tre uger er den tid, hun og hendes kolleger har haft til at arrangere den landsdækkende fællessang på dronningens 80 års fødselsdag.

Ved middagstid i dag sang danskerne så, og ifølge Heidi Kudahl, der er udviklingschef ved Sangens Hus i Herning, så gik det lige efter planen.

- Hele vejen hjem har telefonen sagt ‘ping, ping, ping’ med skønne beskeder om folk, der har sunget og været sammen på afstand. Det var lige dele fuldstændig glæde og faktisk også lidt lettelse over, at nu skete det, siger hun.

Betyder noget

Heidi Kudahl håber, at projektet i dag kan være med til at få flere mennesker til at synge sammen.

- I dag rykker på den korte bane, for man har fået en rigtig god oplevelse, og så håber jeg også, at det på den lange bane rykker, og at folk ligesom kommer i tanke om, hvor dejligt det er for dem at synge og synge sammen, og at det måske kunne være noget, vi kunne tage med os også fremad, når samfundet bliver mere almindeligt igen, siger hun og uddyber:

- Vi skal synge hele tiden, og der er rigtig mange mennesker, der synger hele tiden. Og faktisk ved vi fra forskning, at alle mennesker synger, også dem der siger, at de ikke synger, for så synger de, når de er alene eller sammen med små børn. Men det kunne da være, vi skulle synge igen til Sankt Hans eller i morgen.

Stort projekt

Det har ikke været lige til at stable fællessangen på benene, for før store dele af Danmark blev lukket på grund af coronavirus, så var der helt andre planer for fejringen af dronningen. 

- Det har været et kæmpe stort stykke arbejde. Normalt så ville man et halvt eller et helt år på at planlægge sådan noget, der skulle ske i dag, men vi har jo brugt tre uger på at få det til at ske. Så både mig og mine tre medarbejdere, der har været på sagen, og vores gode kolleger ovre i Copenhagen Phil, vi skal have fri i morgen. Det er helt sikkert, siger Heidi Kudahl. 

Men selvom det var hårdt, så har hun stadig blod på tanden.

- Det var det hele værd, og vi gør det gerne igen.

Det var Heidi Kudahl fra Sangens Hus i Herning, der havde organiseret den landsdækkende fællessang på Dronningens 80-års fødselsdag.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Royalt.