HC Midtjylland er gået konkurs

Skifteretten har erklæret håndboldklubben konkurs.

Så gik den ikke længere.

Efter længere tids spekulationer og kamp for at redde klubbens økonomi, så har skifteretten i Herning i dag erklæret HC Midtjylland konkurs. Det fortæller klubbens direktør Søren Melin, som vi møder foran retten.

- 13:10 blev HC Midtjylland erklæret konkurs. Så det vil sige, at hvad der hed HC Midtjylland eksisterer ikke længere, og jeg skal ud og meddele spillere og folk på kontoret, at det er slut, fortæller han.

I 2016 gik det ellers godt. Her vandt HCM pokalturneringen.
I 2016 gik det ellers godt. Her vandt HCM pokalturneringen.
Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Kassen var tom

Konkursen har længe hængt over klubbens hoved. De har forsøgt at undgå den ved blandt andet at lede efter nye investorer.

- Det er mega ærgerligt. Vi har igennem et stykke tid prøvet at få enderne til at nå sammen, og det har ikke vist sig at være muligt. Det er ærgerligt, siger Søren Melin og tilføjer:

- For at gøre det kort, så har udgifterne været større end indtægterne, og derfor er det endt, som det er endt. Vi har ikke fået stoppet det i tide, og der kommer ikke flere penge ind, så er nu er pengekassen tom.

quoteJeg skal meddele spillerne, at kampen i aften højst sandsynligt ikke bliver spillet

Søren Melin, direktør, HC Midtjylland

Kamp i aften

I aften var det planlagt, at HC Midtjylland skulle møde Ribe-Esbjerg i nedrykningsspillet. Den kamp regner Søren Melin dog ikke med, at klubben kommer til at spille.

- Jeg skal meddele spillerne, at kampen i aften højst sandsynligt ikke bliver spillet. Det er kurator der afgør det, og ham har jeg møde med nu her, forklarer han og tilføjer:

- Hvis han synes, vi skal spille, og han kan se, at der er nogle ting, som han kan indkræve, der har den værdi, som vi skylder, så kan det godt ske. Men det ser umiddelbart ikke sådan ud.

0:35
Hør Søren Melin sætte ord på klubbens situation.