Harder og Schmeichel årets fodboldspillere

Kasper Schmeichel og Pernille Harder blev lørdag kåret som årets mandlige og kvindelige fodboldspillere.

Kasper Schmeichel og Pernille Harder blev lørdag hædret ved prisuddelingen Sport 2019.

Det skete, da de to spillere henholdsvis blev kåret som Årets Mandlige Fodboldspiller og Årets Kvindelige Fodboldspiller ved det store show, der løb af stablen i Jyske Bank Boxen i Herning.

Det er Schmeichels og Harders kolleger i Spillerforeningen, der har kåret de to spillere som årets bedste.

Kasper Schmeichel var nomineret sammen med Christian Eriksen, der har vundet de seneste to år, og Thomas Delaney. Det er anden gang, at landsholdsmålmanden bliver hædret som Årets Fodboldspiller. Det skete også i 2016.

Leicester-keeperen gjorde sig i 2019 bemærket med flere store præstationer for såvel sin engelske arbejdsgiver og på landsholdet, som han var med til at føre til den kommende sommers EM-slutrunde.

- Det er en kæmpe stor ære at modtage denne fornemme pris igen. Tak til dem, der har stemt, og tak til dem, der gør det muligt for mig at forfølge mine drømme, sagde Schmeichel i sin takketale.

 
 
Foto: Henning Bagger / Rtizau Scanpix

Her takkede han også for opbakningen til det danske landshold, som han i sin takketale, da han vandt prisen i 2016, opfordrede danskerne til at bidrage til.

Det er femte år i træk og sjette gang i alt, at Pernille Harder bliver kåret som Årets Fodboldspiller. Hun var i år nomineret sammen med Sanne Troelsgaard og Nicoline Sørensen.

Harder var i foråret med til at føre Wolfsburg til klubbens tredje tyske mesterskab i træk, ligesom hun i efteråret var stærkt medvirkende til, at klubben igen ligger i toppen af tabellen.

På landsholdet har Harder ligeledes hjulpet Danmark til en god start på EM-kvalifikationen, hvor det er blevet til fem sejre i lige så mange forsøg.

- Jeg er utroligt stolt af den her pris. Det betyder utroligt meget for meget. Der skal lyde et stort tak til de af mine kolleger, der har stemt på mig, sagde Harder, der var med på en videoforbindelse fra London.

/ritzau/

 

SE OGSÅ: Indslag fra 2018. Pernille Harder drømmer om at blive verdens bedste.​​​​​

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.