Handicaprådet kritiserer lukningsplaner

Herning Kommunens planer om at spare beskæftigelsescentret REVA væk møder nu kritik fra handicaprådet.

I weekenden kom det frem, at Herning Kommune planlægger af lukke de 50 pladser på REVA, der er et beskyttet beskæftigelsescenter.

En trist nyhed, for blandt andre den udviklingshæmmede Morten Lindaa, der har fået sig et skånejob hos et maskinsnedkeri efter to år hos REVA.

- Jeg synes jo, det er sjovt, at være her, siger han. 

Men han havde formentlig aldrig fået jobbet, hvis det ikke havde været for tiden hos beskæftigelsescentret. Det fortæller hans mor, Emma Langager.

- Det tør vi slet ikke at tænke på. Jeg kan ikke se andre steder. Der er jo ikke lignende steder i kommunen, siger hun.

Intet afgjort endnu

Herning Kommune arbejder på en alternativ løsning for brugerne af REVA, men det bliver svært mener formanden for Handicaprådet i Herning.

- Mange af de borgere vil komme til at sidde hjemme i deres lejligheder og kigge ind i væggen uden at beskæftige sig med noget som helst.

- Vi ved, at pladserne er fyldt ud de steder, som måske kan tage dem, og vi de pladser bliver ikke ledige her og nu, så vi er bange for, hvad der skal ske med dem, siger Birgit Hagen.

Kommunen vil i første omgang sende forslaget i høring hos blandt andet ældre- og handicapråd.

- Når man skal lave besparelser, så er der nogle steder, hvor det kommer til at gøre lidt ekstra ondt, og det ser desværre ud til at blive hos REVA denne gang, siger venstremanden John Thomsen, der er formand for beskæftigelsesudvalget i kommunen.

Herning Kommune sparer fire millioner ved at lukke beskæftigelsescentret. 

Herning Kommunes planer om at lukke beskæftigelsescenteret Reva nu møder skarp kritik.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.