Håndbold VM: Kongelig opbakning til Danmarks VM-finale i Herning

Både kronprinsen, hans familie og statsministeren er at finde blandt publikum, når Danmark spiller VM-finale. Kampen fløjtes i gang 17.30.

Kronprinsen gav prøver på sine håndboldkundskaber, da Danmark spillede åbningskamp ved VM mod Chile. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Når det danske herrelandshold søndag løber på banen i Jyske Bank Boxen i Herning for at spille VM-finale mod Norge, bliver det med prominente gæster på tilskuerpladserne. Kronprins Frederik har meldt sin ankomst sammen med sin familie.

Læs også Håndbold VM: Se bagerens tyvstart på dansk VM-guld

    
Dermed binder kronprinsen en sløjfe på det VM, han selv var med til at åbne i Royal Arena i København for to og en halv uge siden.

Her holdt han åbningstale og overværede, da Danmark fik en perfekt start på turneringen med en knusende sejr på 39-16 over Chile. Efter sejren fik spillerne besøg i omklædningsrummet af kronprinsen, der lykønskede dem med præstationen og den overbevisende kamp.

Kronprinsen støttede Danmark under åbningskampen mod Chilke. Her i selvskab med Morten Stig Christensen fra Dansk Håndbold Forbund.  Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Siden har det danske hold vundet alle sine kampe, og derfor gælder det søndag kampen om guldmedaljen. Foruden det royale islæt har også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meldt sin ankomst til Herning. Det samme har kulturminister Mette Bock (LA).
    
- Jadadadada. Ses i Herning, skrev hun på Twitter, da Danmark fredag slog Frankrig i semifinalen med 38-30.

Læs også Guld fra arkivet: Se en ung Jannick Green uden fortænder

Også Norges statsminister, Erna Solberg, er at finde på tilskuerpladserne sammen med den norske kulturminister, Trine Skei Grande, for at se naboopgøret om VM-guldet.
    
Selv om både det danske og det norske hold har prøvet at stå i VM-finalen tidligere, så har ingen af holdene vundet guldmedaljen.

 

Finalen fløjtes i gang søndag klokken 17.30 og kan ses på TV 2.