Han er inficeret med politik: Johs. Poulsen udgiver bog om 40 år i byrådet

Han blev valgt ind i byrådet ved valget i 1981. Nu har den radikale politiker fra Hammerum skrevet en bog om sit liv i lokalpolitik.

Han kan snart fejre 40 års jubilæum i kommunalpolitik. 

Men træt af politik - det er den radikale formand for kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune, Johs. Poulsen, langt fra. 

- Det er klart, at 40 år er lang tid, men det føles næsten, som om jeg begyndte i går. Og jeg føler, at jeg er i lige så god kampform som dengang, siger han.

Og med den indstilling giver det god mening, at den 65-årige politiker fra Hammerum nu også kan skrive forfatter på sit cv.

Han har netop udgivet bogen '40 år i Hernings tjeneste'. En erindringsbog på 157 sider om et langt liv i kommunalpolitik. 

Når han holder foredrag om sin politiske karriere, bliver han sommetider opfordret til at skrive sin erindringer, og da coronaen meldte sin ankomst, brugte han nedlukningen til at få nogle af de gode historier ned på skrift.

Hylder den demokratiske samtale

- Jeg vil gerne fortælle, at det er rigtigt, rigtigt spændende at være med i lokalpolitik. Og at det giver rigtigt, rigtigt meget, siger han.

Johs Poulsen under kommunalvalget i 1989
Johs Poulsen under kommunalvalget i 1989
Foto: Arkiv

Johs. Poulsen har også en landspolitisk karriere bag sig, men brænder først og fremmest for det lokale.

- Jeg kan godt lide det, man lidt højstemt kalder for den demokratiske samtale. Den oplever man på allertætteste hold i det lokale demokrati. Der er kommet megen forlorenhed på den landspolitiske scene. I lokalpolitik har man med mennesker at gøre på godt og ondt - men mest godt. Folk er enormt søde og rare, når man mødes og taler om tingene - og selv om man er uenig, og det er en enorm kvalitet.

Johs. Poulsen blev første gang valgt ind i byrådet ved valget i november 1981. Siden 2001 har han været formand for udvalget for kultur- og fritid og har dermed præget et af de områder, der på mange måder har været med til at definere udviklingen i hedens hovedstad.

- Herning Kommune har udviklet sig til at være en af de mest spændende kultur- og fritidskommuner. Og da jeg har et hjerte, der virkelig brænder for kultur og idræt, er det et stort privilegium at være med til, siger han.

Overbevist af hustruen

Trods begejstringen erkender han også, at der undervejs i de 40 år har været enkelte perioder, hvor han havde lyst til at forlade politik.

- Men efter sparring med min hustru Liselotte nåede jeg frem til, at jeg skulle fortsætte. For som hun sagde: "Du er inficeret med politik. Du kan ikke lade være."

Om det så også betyder, at han er klar til en ny tørn i byrådet og atter vil være at finde på stemmesedlen til november, giver han dog ikke noget endegyldigt svar på.

- Det ved jeg ikke endnu. Det nemmeste svar er, at det tænker jeg over og finder ud af inden for den næste måned eller to, siger Johs. Poulsen.

Johs Poulsen i 2001.
Johs Poulsen i 2001.
Foto: Arkiv

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.