Hakon spiller på et sjældent instrument

Danmark er det land i verden med flest festivaler per indbygger. Nu er der kommet endnu én på listen. Herning har fået en såkaldt fagot-festival, hvor alle, der elsker det sjældne instrument, kan mødes.

04:06

Her kan du se hele indslaget om Hakon Meyer og fagot-festivalen. Video: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Hakon Meyer faldt pladask for fagotten efter en Sigurd Barret koncert. Og nu har han spillet på sådan én, siden han var fem år - i dag er han 11 år.

hun ville hellere have, jeg spillede noget andet, men det endte alligevel med, at jeg fik lov til at spille fagot.

Hakon Meyer

- Og det synes jeg godt nok lød fedt, så det ville jeg egentlig rigtig gerne starte på. Det ville min mor ikke rigtig have, for hun synes ikke, det var nogen særlig god ide - hun ville hellere have, jeg spillede noget andet. Men det endte alligevel med, at jeg fik lov til at spille fagot, siger Hakon Meyer, Fagottist, Silkeborg.

00:18

Hør Hakon fortælle lidt om sin fagot.

Luk video

Hakon øver sig en halv time om dagen, for det er slet ikke så nemt, som det ser ud til, at spille på det lange, komplicerede instrument.

- Noget af det sværeste er, at hvis du bare holder dine læber lidt forkert, så stemmer den meget, meget skævt, og så er det også svært at nå at få flyttet fingrene hurtigt nok, siger Hakon Meyer. 

Herning har fået en fagot-festival

Hakon har, sammen med 34 andre fagot-elskere, været til en helt ny festival i Herning. En festival for folk med en fælles begejstring for blæseinstrumentet fra det 18. århundrede. 

Når man så mødes med 34 andre, som også spiller fagot, og man skal spille i orkester med dem – det er bare helt vildt fedt.

Hakon Meyer

- Tit er man den eneste elev på musikskolen eller på konservatoriet, der spiller fagot - så det handler også om det her med at komme ud og mødes med nogen, der spiller det samme instrument som en selv. Det sker ikke så tit, man gør det, siger Annemette Juul Pedersen, arrangør, fagotfestival, Herning.

Ved festivalen var det muligt at købe sig en ny fagot med hjem. Den dyreste koster en kvart million kroner. På billedet ses arrangør Annemette Juul Pedersen. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST"

Hakon Meyer kender alt til at være alene om sin passion for fagot. Han har aldrig før mødt nogen på sin egen alder, som spiller det.

- Til dagligt møder man ikke særlig mange, der spiller fagot, og når man så mødes med 34 andre, som også spiller, og man skal spille i orkester med dem – det er bare helt vildt fedt, siger Hakon Meyer.

Festivalarrangøren vurderer, at der kun er omkring 150 fagottister i hele landet - 35 af dem var inviteret på weekendtur på musikskolen i Herning, så de kunne nørde deres hobby og fælles passion. 

Læs også Skak skærper børns indlæringsevne