Hængt ud som terrorist, taler ved møde

En 19-årig mand fra Herning med irakisk baggrund talte i dag for de danske værdier på grundlovsmøde i Sinding. Om kort tid bliver han dansk statsborger.

I sidste uge blev 19-årige Saif Abbas Al-Zohairi fra Herning hængt ud som en af dem, der står til at blive dansk statsborger, men samtidig kunne være til fare for Danmarks sikkerhed. 

DF stemplede hel gruppe

Det skete i en annonce i en række landsdækkende medier. Annoncen var indrykket af Dansk Folkeparti og nævnte 700 kommende statsborgere ved navn, samtidig med at den mistænkeliggjorde dem som terrorister.

Råbt efter på gaden

Det fik Saif at føle på egen krop, da han efterfølgende oplevede, at der blev råbt "terrorist" efter ham på gaden.

- Jeg var skuffet. Jeg troede Dansk Folkeparti var det parti, der sagde: Hvor er det flot I er levet danskere, men istedet fik jeg bare en lussing, fortæller han.

Se et uddrag af interviewet med Saif Abbas Al-Zohairi

02:22 Luk video

 

Kom hertil som barn

Saif Abbas Al-Zohairi stammer fra Irak, og siden han flygtede til Danmark som fireårig, har han forsøgt at blive så dansk som muligt. Blandt andet ved at være fodbolddommer og hjælpe i en lektiecafe.

Inviteret som taler

I eftermiddag fik han så en form for oprejsning ovenpå oplevelsen af at være blevet udråbt som mulig terrorist. Han var inviteret til at holde talen på et grundlovsmøde i Sinding.

Se med her, hvordan det gik:

02:11 Luk video