Håndbold-EM afvikles som planlagt i Herning

Frederikshavn og Herning forbliver værtsbyer ved EM for kvinder i december, meddeler DHF torsdag.

EM i kvindehåndbold afvikles som planlagt i Danmark.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) oplyser, at EM for kvinder i Danmark og Norge bliver afviklet som planlagt i de danske værtsbyer Frederikshavn og Herning.

quoteDer skal ikke herske nogen tvivl om, at vi hele tiden rigtigt gerne har villet afvikle EM i kvindehåndbold på dansk grund.

Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund

DHF-formand Per Bertelsen er lettet over, at der omsider er fundet et svar på spørgsmålet om, hvorvidt EM skal afholdes i Danmark eller ej.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi hele tiden rigtigt gerne har villet afvikle EM i kvindehåndbold på dansk grund.

- Vi har bare haft alt for mange ubekendte til, at vi har ønsket at tage en beslutning om, hvorvidt det kunne lade sig gøre, siger Per Bertelsen til forbundets hjemmeside.

Mange ubekendte

Tvivlen om EM i Danmark er opstået, da det fortsat er usikkert, om og hvor mange tilskuere, der kan få adgang til kampene og dermed skabe indtægter for værtslandene.

Nu er der fundet økonomiske løsninger hos Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) samt den danske regering.

- Med de positive meldinger, vi har fået fra både regeringen og EHF om at bistå i forhold til den økonomiske byrde, og med muligheden for at benytte superligaordningen, mener vi nu, vi godt kan melde ud, at vi afvikler efter planen i Herning og Frederikshavn.

- Vi glæder os rigtig meget til at give vores kvindelandshold hjemmebane i Herning, ligesom vi ser frem til at invitere svenskerne på "hjemmebane" i Frederikshavn, siger DHF-formanden.

Dagens bedste nyhed, skriver 'håndbolddamerne' på sin facebookside


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.