H2 Logic fusionerer med norsk firma

Herning virksomheden H2 Logic bliver solgt til norske NEL ASA og stifterne får samtidig en stor aktiepost i NEL.

H2 Logic A/S, Herning firma og førende producent af brinttankstationer bliver solgt til norske og børsnoterede NEL ASA. En førende producent af brint produktionsanlæg.

Ifølge H2 Logics direktør, Jacob Krogsgaard er salget nærmere en fusion mellem de to virksomheder, idet H2 Logic aktionærerne beholder to trediedele som aktier i NEL. Købssummen er 300 mio. NOK (260 mio. DKK) for H2 Logic.

- Jeg er da stolt. Både som aktionær, stifter og direktør. At vi som iværksættere kan bringe H2 Logic til den næste fase og gøre os klar til stor vækst, siger direktør Jacob Krogsgaard med henvisning til at H2 Logic med den nye ejerkreds er blevet børsnoteret.

Fortsætter som hidtil, men med flere penge i ryggen

H2 Logic fortsætter som virksomhed som hidtil, men med ny bestyrelse og ny ejerkreds. Stifterne af H2 Logic får den største aktiepost i NEL og får dermed stor indflydelse på virksomhedens fortsatte virke.

- H2 Logic fortsætter som før, blot nu med norske penge i ryggen, forklarer Jacob Krogsgaard, som understreger at det ikke er på grund af dårlig økonomi, at H2 Logic har ladet sig opsluge af NEL.

- Vi har pt en stærk økonomi og det er der, man skal lave de rigtige alliancer. Og det er det, vi har gjort, siger han.

Ifølge Jacob Krogsgaard bliver NEL med H2 Logics medvirken et af de aller største hydrogen virksomheder i verden med aftalen.

Startede på 16 kvm i nedlagt tekstilfabrik

H2 Logic blev stiftet i 2003 af fire ingeniørstuderende på kun 16 kvadratmeter i en nedlagt tekstilfabrik i Herning, og opstarten var ifølge H2 Logic baseret på den SU, som blev opnået ved ingeniørstudierne.

Siden da er virksomheden vokset til at være en af de førende i verden indenfor brintoptankning med 40 ansatte. H2 Logic har leveret 20 tankstationer i syv europæiske lande som anvendes på daglig basis til optankning af brintbiler fra de større bilproducenter.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.