Guldkurs: Herning slår SønderjyskE

I et højdramatisk opgør slog Herning Blue Fox favoritterne fra SønderjyskE i den første DM-finale 4-3. (Foto: TV3 Sport)

Herning Blue Fox er på guldkurs. Det står fast efter Herning fredag aften vandt den første DM-finale med 4-3 over Sønderjyske. Kampens helt store spiller og matchvinder Thomas Petruska lukkede det første finaleopgør i overtiden.

Stærkt slutspil

Herning Blue Fox har været usædvanligt stærke i dette års slutspil i den danske ishockeyliga. Efter at have gjort rent bord både i kvartfinalerne og semifinalerne er det SønderjyskE, der skal forsøge at bremse den velsmurte Herning-maskine med coach Björkstrand bag rattet.

SønderjyskE var favoritter inden finaleserien gik igang fredag aften, og de regerende danske mestre var da også hurtige til at vise, at holdet agter at tilføje 2014 på listen over danske mesterskaber. Allerede efter 39 sekunder bragte Sønderjyskes Daniel Galbraith hjemmeholdet foran med 1-0-målet.

Jævnbyrdigt opgør

Men opgøre udviklede sig til en meget jævnbyrdig affære. 12 efter Sønderjyskes drømmestart udlignede Hernings Lasse Lassen til 1-1 på et oplæg af slovakken Thomas Petruska og Patrick Madsen.

I anden periode gentog Sønderjyske kunsten fra 1. periode, da de igen bragte sig foran kort inde i perioden med Thomas Spellings mål til 2-1.

Petruskas aften

Men i 3. periode tog en blå slovakisk ræv fat. Først udlignede Hernings Thomas Petruska til 2-2. Så scorede han til 3-2 i samme periode.

Sønderjyskes fik godt nok udlignet til 3-3 i 3. periode, men det afholdt ikke profilen Petruska fra at fortsætte sin scoringsstime. Med sin 3. scoring i den forlængede spilletid stod det klart, at Herning vandt det første DM-opgør og overtager favoritrollen til at vinde det danske mesterskab.

Nyt opgør søndag

Herning er nu foran med 1-0 i kampe. Der spilles bedst ud af syv kampe og allerede søndag aften mødes de to hold igen. Denne gang er det Herning Blue Fox, der har hjemmebanefordelen.

Det er Hernings sjette finale på 10 år. Blue Fox og SønderjyskE har tilsammen delt de seneste ni danske mesterskaber imellem sig.