Grov vold mod betjente: Diskussion om mundbind endte med otte måneders fængsel

29. november sidste år nægtede en 40-årig mand at bruge mundbind i en Rema 1000 i Sunds. Politiet blev tilkaldt og den 40-årige er nu anklaget for grov vold mod begge betjente.

Ejeren af den lokale Rema 1000 i Sunds nær Herning kom i november sidste år i en ophedet diskussion med en kunde, der nægtede at bruge mundbind.

Den 40-årige kunde endte med at skubbe, sparke og spytte på købmanden, og politiet blev derfor tilkaldt for at anholde manden på hans bopæl. 

quoteUnder den tumult får manden på en eller anden måde fat i en politistav, og slår en ene betjent i issen og den anden betjent får et slag direkte i ansigtet.

Christian Skov Poulsen, anklagerfuldmægtig, Midt- og Vestjyllands Politi

Det endte i en regulær slåskamp mellem parterne, og i Retten i Herning blev den 40-årige mand i dag idømt 8 måneders ubetinget fængsel. 

- Han kommer nærmest farende ud i hovedet på dem, og selvom han bliver ramt af peberspray, kommer han stormende ud, og griber fat i den ene af dem og får lagt et halsgreb omkring den ene betjent, fortæller anklagerfuldmægtig for Midt- og Vestjyllands Politi Christian Skov Poulsen og fortsætter:

- Under den tumult får manden på en eller anden måde fat i en politistav og slår den ene betjent i issen, og den anden betjent får et slag direkte i ansigtet og får et blåt øje.

Skærpende omstændigheder

Dommen på de 8 måneder er ifølge Christian Skov Poulsen i den strenge ende, men også den dom han gik efter sagen taget i betragtning.

- Den er hård, fordi han har fravristet politiet deres magtmidler og brugt det imod dem. Vold mod politiet er en skærpelse, og når det samtidig er grov vold, så har det altså givet et ordenligt smæk, fortæller han.

I sagen er det blevet betegnet som grov vold, fordi manden brugte en politistav til at slå de to betjente.

Manden valgte i retten at anke dommen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.