Grønt tag og bedre indeklima: Tre kommuner får støtte til bæredygtigt byggeri

Realdania giver penge fra en ny Corona-pulje til Herning, Favrskov og Vesthimmerlands kommuner.

Byggeprojekter i tre midt- og vestjyske kommuner får nu støtte fra en ny Realdania-pulje, der skal hjælpe kommunerne med at skrue op for de grønne og bæredygtige ambitioner.

Herning Kommune får støtte i forbindelse med byggeriet af  en ny varmestue, et herberg og boliger til hjemløse. Her vil kommunen blandt andet fokusere på alternativ energi, grønne tage, bæredygtige materialer, LED-belysning og et bedre indeklima. 

Derudover får Favrskov Kommune støtte til renoveringen af Tungelundskolen, og Vesthimmerlands Kommune får hjælp til renoveringen af Toppedalskolen.

Realdania oplyser ikke, hvor meget der bliver givet til de enkelte projekter, men der er i alt 20 millioner kroner til 11 kommunale byggeopgaver. Puljen blev oprettet i forbindelse med coronakrisen, og formålet er at give kommunerne bedre mulighed for at få målrettet rådgivning for at styrke den klimamæssige bæredygtighed i byggeprojekterne.

 - Ved at give kommunerne lidt ekstra luft i budgetterne til målrettede bæredygtighedsanalyser og til efterfølgende at realisere de justerede byggeprojekter, er vi både med til at gøre de konkrete byggerier grønnere og ejendomsafdelingerne endnu klogere på bæredygtighed, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i en pressemeddelelse.

Hun håber samtidig på, at den viden, som kommunerne får ud af den ekstra rådgivning, i fremtiden kan bruges ved kommunale byggeprojekter over hele landet.

Realdania åbner for en ny ansøgningsrunde den 20. oktober.

Disse projekter får støtte