Grand Prix-fest på plejehjem: Det giver kærlighed

På lørdag er der Melodi Gran Prix i Boxen. Weekendens musikfest har dog allerede bredt sig i landsdelen.

Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

1 af 3

Ondag aften var der musikfest på Engholm Plejecenter I Sønder Felding nær Skjern. Herning Kommune har allerede taget forskud på musikfesten, inden lørdagens Melodi Gran Prix i Boxen. Onsdag aften spillede Skjern Salonorkester blandt andet ‘Jeg snakker med mig selv’ og ‘Skibet skal sejle i nat’ for plejecentrets beboere.

- Det giver en masse glæde, og det giver kærlighed til hinanden. De vågner lidt mere op og bliver mere opmærksomme på, hvad der sker omkring dem. Det er det, musik gør, siger Helle Sjøstrand Sørensen, der er centerleder på plejecentret.

Læs også Melodi Grand Prix: X factor-Sigmund fra Sørvad på scenen i Herning

‘Vi danser rock og rul’ flød også ud af højtalerne, og sådan en aften har stor betydning for beboerne, som næsten alle  har det med at miste hukommelsen til tider.

- Når man bliver ramt af demens, så husker man ikke så godt. Men man kan opleve glæde i nuet og være i nuet. Det kan vi måske lære lidt af, at for dem der har en demenssygdom, der er meget glæde i nuet, siger Hjelle Sjøstrand Sørensen.

Det er Herning Kommune der har stået for koncerterne. I alt har seks plejecentre takket ja til tilbuddet.

02:22

Engholm Plejecenter i Sønder Felding tog onsdag aften forskud på det kommende Melodi Grand Prix ved at afholde sin egen fest på vaskeægte Grand Prix manér.

Luk video