GPS-udstyr til 390.000 kroner stjålet

Politiet i Herning oplyser, at der natten til onsdag er blevet stjålet GPS-udstyr fra tre traktorer I Ilskov til en værdi af 390.000 kroner.

Bent Smedegaard, der vagthavende ved lokalpolitiet i Herning, fortæller, at der natten til onsdag er blevet stjålet GPS-udstyr fra tre John Deere traktorer på Hvidmosevej i Ilskov ved Sunds.

- Der er en af traktorerne, der er blevet opbrudt. Den eller de personer, der står bag, har så taget GPS-udstyret og fundet en nøgle i traktoren, som har gjort, at det har kunnet låse de to andre traktorer op, lyder det fra Bent Smedegaard.

Det lykkedes tyven/tyvene at stikke afsted med GPS-udstyr fra alle tre traktorer til en samlet værdi af 390.000 kroner.

- Det er jo ikke bare sådan nogle Garmin GPS’er. Der er antenne, skærm og det hele, som har indkodet markerne, afgrøder og meget andet. Så det er meget andet end bare en GPS, lyder det fra Bent Smedegaard, der tilføjer, at  gårdejeren ærgrer sig over hændelsen.

Politiet er på bar bund i sagen, men ifølge Bent Smedegaard, er det langt fra første gang, at de ser denne form for tyverier.

-Vi har set det før. For de er rigtig dyre de GPS’er, fortæller han.

Tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension fra maj måned viser, at der på det seneste er blevet registreret mange tilfælde af tyverier af GPS-udstyr over hele landet.

 

Ifølge Tommy Holger Hansen, der er chefkonsulent ved Forsikring & Pension, så kan man selv tage sine forholdsregler.

- Man skal selvfølgelig ikke gøre det sværere, end det skal være, men sikkerhed er besværligt. Og vi kan bare se, at tyvene jo ikke går ind på gårdene og stjæler nøgler - de går direkte til udstyret ude på markerne, fortæller han. Se nedenfor, hvordan Tommy Holger Hansen råder dig til at holde tyve på afstand.

 

Sådan undgår du at få stjålet dit udstyr:

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.