"Good on paper - shit on grass": Krarup utilfreds med lokal nedlukning i Herning

Hernings borgmester mener, at de forkerte skoler er blevet lukket ned i Herning. De smittede går på andre skoler i byen.

Lars Krarup mener, at modellen for lokale nedlukninger skal ses efter i sømmene. (Arkivfoto)
Lars Krarup mener, at modellen for lokale nedlukninger skal ses efter i sømmene. (Arkivfoto)
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Styrelsen for Patientsikkerhed gav mandag Herning Kommune påbud om at lukke Midtjyllands Kristne Friskole, Skolen på Sønderager og flere fritidsaktiviteter i Hedeager Sogn, fordi smittetallet er for højt.

Men den beslutning er byens borgmester Lars Krarup (V) ikke tilfreds med.

I et opslag på Facebook skriver han, at ”det voldsomme smittetal i det aktuelle sogn alt, alt overvejende gælder for en befolkningsgruppe med en anden kulturel baggrund end dansk. Men nu er vi så pålagt at lukke den kristne friskole. Hvis man kan sige en eneste ting om den skole, så er det nok, at de ingen elever overhovedet har fra den aktuelle befolkningsgruppe.”

Til TV MIDTVEST fortæller han, at kommunen har prøvet at råbe op, men det kom der ikke noget ud af.

- Her har man lukket en friskole med nul smittede, mens de skoler med smittede ikke er relevante. Det er forkert. Vi synes, at skolerne Brændgaard, Vestervang og Lundgaard lige nu skal være under lup, siger han.

Modellen skal kvalitetstestes

Det er en ny model for lokale nedlukninger, der er blevet taget i brug i Herning som et af de første steder i landet.

Modellen trådte i kraft 12. april og betyder at lokale sogne lukker ned, hvis der de seneste syv dage har været et incidenstal på mindst 400 smittede per 100.000 borgere.

Hernings borgmester bakker op om de mere lokale nedlukninger i stedet for regionale nedlukninger, som vi har set tidligere, men som den er nu mener han ikke, modellen fungerer optimalt.

- Lige nu er det ”good on paper – shit on grass”. Modellen er rigtig og fungerer i teorien, men for at man kan gennemføre det, kræver det, at man har en dialog i det her tilfælde med kommunen. Ellers mister man borgernes opbakning, siger Lars Krarup.

Han håber, at myndighederne vil lytte mere på de lokale myndigheder fremadrettet og kvalitetsudvikle modellen.

- Dialogen er det hele enkle og elementære i det her, og det mangler. Myndighederne skulle have lyttet til os, så de rigtige skoler blev lukket. Det skal gøres bedre fremadrettet.