Gødstrup: De første medarbejdere er rykket ind

Der går knapt halvandet år før de første patienter kan behandles i Gødstrup. Alligevel er de første medarbejdere allerede rykket ind på det nye storsygehus.

De har over et års rengøring og forberedelse foran sig, før Hospitalsapoteket på det nye storsygehus i Gødstrup kan begynde arbejdet. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Når man ruller forbi det kommende storsygehus i Gødstrup, så ligner det stadig en stor byggeplads. Men de første medarbejdere er allerede rykket ind på sygehuset i hospitalsapoteket. De er gået i gang - selv om der faktisk går op mod et år, før de kan udføre deres arbejde.

Læs også Personale i gang med at planlægge flytning til Gødstrup

- Det vi laver er intravenøse væsker. Så det kommer direkte ind i syge mennesker. Og derfor må der ikke være nogle bakterier overhovedet, og for at holde det niveau bliver vi nødt til at have ekstremt rene omgivelser, siger Kirstine Grønlund Arnfelt, der er civilingeniør i Hospitalsapoteket. 

Personalet fremstiller de kemokure der bruges til kræftpatienter. Medicin hvor tolerancen for bakterier er nul, og hvor personalet bliver lukket ind gennem sluser, når de går på arbejde, og de mindste ridser skal elimineres, så bakterier ikke kan gemme sig der.

Læs også Supersygehus bliver uden fysisk arkiv: Gamle patientjournaler overgår til Rigsarkivet

- Vi kommer til at lave en meget omfattende rengøring med desinfektion, og det bliver nok tre gange, vi skal over alle overflader, fortæller Kirstine Grønlund Arnfelt.

Og der er rigtig mange ting, at tage stilling til, når afdelingen skal være fuldstændig fri for påvirkninger udefra.

- Vi skal tage højde for, at hvis helikopteren letter og lander, at det ikke påvirker vores ventilationssystem. At vi ikke kan holde trykket i rummene. Vi skal være helt sikker på inden for få gram, at vægten vejer det af, den skal, for det bliver fremstillet specielt til hver enkelt patient, siger Birgitte Vingtoft, der er projektleder for Hospitalsapoteket.

Der går knapt halvandet år før de første patienter kan behandles i Gødstrup. Hvis alt går planmæssigt så åbnes hospitalet i efteråret 2020.

01:55

De første medarbejdere er allerede rykket ind i Gødstrup. De er gået i gang - selv om der faktisk går op mod et år, før de kan udføre deres arbejde.

Luk video