Gensynsglæde: Nu har Anette endelig fået sin datter sikkert hjem igen

Efter at have været fanget i Honduras på grund af coronavirus, så er det endelig lykkes tre unge kvinder fra Herningegnen at komme tilbage til Danmark.

Det var en spændt mor, der i dag kunne glæde sig til endelig at se sin datter og hendes to veninder igen.

Anette Østergaard har været ude af sig selv af bekymring, efter de tre unge kvinder strandede i Honduras, da landet lukkede sine grænser på grund af coronavirus, inden de nåede ud. Men nu er de endelig hjemme igen.

De landede dog i København, så Anette Østergaard måtte væbne sig med tålmodighed.

- Det bliver simpelthen så dejligt, fortalte hun begejstret til TV MIDTVEST, mens hun ventede.

To meters afstand

Men selvom Anette Østergaard mest af alt havde lyst til at give sin datter et stort knus, da de endelig så hinanden igen, så måtte hun lade være.

For selvom de nu igen befinder sig i samme land, så skal Kamilla og veninderne Sofie og Cathrine i isolation i et sommerhus ved Fårvang i 14 dage. Så indtil videre må mor og datter holde to meters mellemrum. 

- Jeg har lyst til at give dem en kæmpe krammer alle sammen, men det må jeg jo ikke, siger Anette Østergaard.

Det er hendes datter enig i.

- Det er godt at se hende, men hun er også lidt langt væk lige nu, fortæller Kamilla Østergaard, men giver dog sin veninde ret i, at to meter er væsentligt bedre end 9000 kilometer.

Udgangsforbud og lukkede grænser

De seneste uger har Kamilla Østergaard tilbragt al sin tid på et hostel i byen San Pedro Sula i Honduras sammen med 12 andre rejsende i samme situation.

Mens coronaen raser, er landet været lukket helt ned. I San Pedro Sula er der indført udgangsforbud, men de tre veninder fortæller, at de ikke har været bange for at være i landet.

- Men det har været rimelig hårdt følelsesmæssigt. Det var usikkerheden om, at vi ikke vidste, hvad der ville ske, og frygten for, at det ville være mere permanent, der gjorde os usikre, fortæller Kamilla Østergaard.

Da Udenrigsministeriet den 13. marts sagde, at alle danskere i udlandet skulle se at komme hjem, bookede de tre unge kvinder øjeblikkeligt en flybillet til Frankfurt i håb om at kunne komme hjem til Danmark. 

Men dagen inden de skulle rejse, meddelte de honduranske myndigheder, at de lukkede for al ud- og indrejse i landet. I lufthavnen blev alle nægtet adgang, og dermed måtte de tre kvinder sande, at de var strandet langt væk hjemmefra.

Men nu er det altså endelig lykkedes dem igen at sætte benene på dansk jord.

Se et indslag om de unge kvinders hjemtur til Danmark her.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.