Gav hende noget at stå op til: Værested hjalp Silvia ud af depression

Værestedet Den Blå Mølle i Kibæk blev en redningskrans for Silvia Roed fra Spjald, da hun blev ramt af en depression.

Den gode stemning er i højsædet på Den Blå Mølle i Kibæk. Her kommer folk, der har brug for socialt samvær og hjælp til at komme videre i tilværelsen. 

En af dem som fik brug hjælp var Silvia Roed fra Spjald. For fem år siden fik hun nemlig en depression.

quoteDu er en ud af mange, så du føler, at du ikke er alene i verden mere, og det er en kæmpe stor følelse.

Silvia Roed, Førtidspensionist, Spjald.

- Når man sidder derhjemme, kan man få en følelse af, at der ikke er nogen, der kan lide en, siger Silvia Roed, der er førtidspensionist og jævnlig bruger af Den Blå Mølle. 

Værestedet hjalp Silvia videre og ud af depressionens tunge tanker ved at give hende et fælleskab. 

- Du er en ud af mange, så du føler, at du ikke er alene i verden mere, og det er en kæmpe stor følelse, siger Silvia Roed. 

Og det er faktisk lige netop det, som værestedet Den Blå Mølle sigter efter.

- Vi er grobund for nogle rammer, som danner et fælleskab, der kan give nogle oplevelser og noget indhold i livet, siger Yvonne Iversen, der er leder af Den Blå Mølle. 

Der er både uddannede medarbejdere og frivillige, der står klar til at byde indenfor på Blå Kors-værestedet.

- Det er ikke meningen vi skal tage ansvaret fra dem. Men vi kan hjælpe dem til at se de muligheder de har, så de kan vælge derfra, siger Yvonne Iversen. 

Den Blå Mølle hjælper mange mennesker videre.
Den Blå Mølle hjælper mange mennesker videre.
Foto: Katrine Angel

Værested er mange menneskers omdrejningspunkt 


I følge landsforeningen for væresteder, så er steder som Den Blå Mølle, er Silvias historie ikke unik. Faktisk er der rigtig mange af de mennesker som kommer på værestederne, der ikke ville fungere, hvis ikke de havde det som et anker i livet. 

- Det er altafgørende for mange af de her folk, at de er et sted, hvor der er mennesker de kan relatere til. Udtrykket ´lige børn leger bedst´ passer meget godt her, siger Cliff Kaltoft, der er formand for landsforeningen for væresteder. 

landsforeningenværesteder

Silvia Roed er ikke i tvivl om at tingene havde set anderledes ud i dag, hvis ikke det var for folkene på Den Blå Mølle. 

- Jeg tror måske, jeg ville være endt i en værre depression, men i stedet har jeg nu et sted at stå op til. Det er som et slags arbejde for mig, hvor jeg har et sted, hvor jeg oplever nogle ting, jeg kan give videre til mine børn, siger Silvia Roed. 

Lige nu samarbejder værestedet og Herning Kommune også om at forbedre indsatsen for udsatte unge.