Gadeløb i Herning: Dansk mester vinder jubilæumsløb

De sidste 50 år er der blevet kørt gadeløb i Herning. I år var ingen undtagelse og det blev med den danske mester som vinder.

Den danske mester Michael Mørkøv blev vinder af Herning City Gadeløbet 2019.

I Herning er der tradition for, at en lun sensommeraften hvert år bruges til cykelløb i byens gader. Og i år var ingen undtagelse.

Foran masser af tilskuere blev rytterne sendt afsted, og da løbet var kørt færdigt, var det den danske mester, Michael Mørkøv fra Deceuninck – Quick Step, som kunne tråde op på den øverste podieplads og lade sig hylde.

50 år med cykling
I år er det 50 år siden, at det første gadeløb blev kørt. Og derfor var dagens løb noget helt særligt.

Løbet blev nemlig indledt med et par æresrunder med nogle af dem, som har opnået podieplaceringer gennem de seneste 50 år. På cyklerne kunne tilskuerne blandt andet se Verner Blaudzun og Mogens Frey.

Senere i historien var det Jesper Skibby, der vandt i 1995. Men størst var det dog året efter med 40.000 tilskuere, Laurent Fignon som æresgæst og Bjarne Riis som helten på de højeste bjerge.

Nyt kvindeløb på programmet
For første gang kunne gadeløbet i Herning også byde på en start for elitekvinder.

- Et 50 års jubilæum skal fejres og da vi sammen med Herning City ønsker at skabe en cykelfest, så var det oplagt for os at kigge på endnu en klasse i løbet. Og vi ser jo en stigende interesse for kvindecykling, derfor fandt vi det naturligt at invitere de bedste kvinderyttere til at prøve kræfter med det legendariske gadeløb, siger løbsansvarlig Ulrich Gorm Albrechtsen.

Og der var god fart på kvinderne rundt i Hernings gader. Vinderen blev Christina Siggaard fra Team Virtu Cycling.

På de sekundære pladser i herrernes løb kom henholdsvis Michael Carbel fra Team Waoo og Sebastian Kolze Changizi fra Team AURA Energi - JSdk.