Fyrværkeri skyld i to voldsomme bilbrande

Politiet i Herning understreger, at man har idé om, hvem der knuste ruder og smed fyrværkeri ind i to biler i Herning og Aulum.

Blå blink.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

To gange i løbet af weekenden måtte Brand & Redning MidtVest rykke ud til bilbrande i Herning Kommune, og i begge tilfælde var der tale om påsatte brande.

Første anmeldelse kom søndag aften klokken 22.24 fra Holmparken i Herning. Gerningsmændene knuste en rude i en parkeret bil og smed herefter et tændt fyrværkeribatteri ind i bilen, som ifølge politiet blev kraftigt beskadiget. 

Klokken 02.52 natten til mandag var den gal i Tvedbækparken i Aulum, hvor der også blev knust en rude og smidt fyrværkeri ind i en bil, som totalt udbrændte.

I Aulum kan man på en overvågningsvideo se to personer ved bilen, og begge steder har vidner set en sølvgrå bil.

Gerningsmændene er stadig på fri fod, men det betyder ikke, at politiet står på bar bund.

- Vi formoder, at de to sager hænger sammen, og vi har også en idé om, hvor vi kigge hen for at finde gerningsmændene, siger Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Han ønsker i øjeblikket ikke at udtale sig om et muligt motiv til de to brande, men understreger, at bilejere i kommunen generelt ikke skal være bekymrede for, at det næste gang rammer deres biler.