Fyringer hos vindmølleproducent

Marsh Wind Technology i Herning fyrrer omkring 60 medarbejdere ud af 200.

Der var dårligt nyt til rundt regnet 60 medarbejdere hos vindmølleproducenten Marsh Wind Technology i Herning. På et møde i sidste uge informerede virksomheden om at ca. 50 timelønnede og 13 funktionærer ud af virksomhedens 200 medarbejdere fyrres. Det fortæller tillidsmand, Lindy Bang.

Dansk Metal organiserer syv af de fyrrede medarbejdere og fyrringerne ærgrer formanden for Dansk Metal Herning, Egon Nykjær.  

- Det er altid træls, når der kommer afskedigelser i det omfang. Men vi har en forventning om, at de nedlagte jobs kommer igen. Det skyldes at nogle store kunder har udskudt deres ordrer, så vi regner med at stillingerne kommer igen i efteråret i år, siger Egon Nykjær.

Land fyrringsrunde

Virksomheden fremstiller tårne og kabiner til vindmølleindustrien. De 60 medarbejdere i denne runde, er kun de seneste fyrrede. Over den seneste måned har ca. 80 medarbejdere fået en fyrreseddel. Overfor Herning Folkeblad bekræfter virksomheden, at fyringerne skyldes udskudte projekter hos kernekunder i vindmølleindustrien og manglende følgeordrer.