Fyring i sag om tvangsfjernelse: En lille sejr for familien

Familien til de tvangsfjernede børn håber, at de nye afsløringer i sagen kan få de to piger hjem til familien hurtigst muligt.

Flere kritiske fejl i forbindelse med en sag om tvangsfjernelse kostede i dag en sagsbehandler i Herning Kommune jobbet.

quoteDet er en hård kamp, de har skulle kæmpe. Og de har kæmpet samtidig med, at de har set kommunen gå lovbrud i den her dag.

Visti Madsbøll, morbror til de to tvangsfjernede piger.

- Sådan en rapport med fejl på fejl på fejl på fejl, den vil vi simpelthen ikke sidde og kigge på uden en konsekvens, siger borgmester i Herning Lars Krarup.

Borgmester i Herning Kommune Lars Krarup vil ikke selv bekræfte fyringen. Men flere kilder har i dag uafhængigt af hinanden fortalt til TV MIDTVEST, at de personalemæssige konsekvenser konkret betyder en fyring af den pågældende sagsbehandler.

Og det bringer lettelse hos familien, der ser de nye afsløringer som en lille sejr i en stor sag.

- Det er en hård kamp, de har skulle kæmpe. Og de har kæmpet samtidig med, at de har set kommunen gå lovbrud i den her dag, siger Visti Madsbøll, der er bror til moren, der har fået fjernet sine to piger på henholdsvis otte og ni år.

Vil have pigerne hjem

For familien er det en stor forløsning, at kommunen nu indrømmer, at der har været noget helt galt i den her sagsbehandling.

- Men det har aldrig været vores primære fokus, at der skulle fyres nogen. Det primære fokus har været at få pigerne hjem og sikre deres trivsel, understreger morbroren.

Familien har anket sagen til byretten, som skal behandle sagen. Og de håber nu på et andet udfald end ankestyrelsens.

- Nu er der nye oplysninger i sagen, der understreger, at der har været alvorlige lovbrud i sagsbehandlingen, siger Visti Madsbøll, der har stået på sidelinjen og set sin søster kæmpe mod kommunen.

- Så vi er fortrøstningsfulde i forhold til at de to piger nok skal komme hjem, siger han.

Familien håber, at sagen vil blive henvist til Børnehuset, hvor der er eksperter i sager, hvor der er mistanke om seksuelle krænkelser.

Se et uddybende indslag om sagen her

Rapport konkluderer, at der er er sket fejl

Det er en ekstern rapport fra revisions- og konsulentvirksomheden Ernst & Young, der har slået fast, at der er sket fejl i en sag om to børn, der blev tvangsfjernet i december 2018.

Tvangsfjernelsen skete dog først efter et længere forløb, som begyndte at tage fart i foråret 2018, da børnene, to piger, angiveligt fortalte deres mor, at de havde været udsat for overgreb begået af faderen.

Ifølge familien undlod kommunen at undersøge underretningerne, men valgte i stedet at fokusere på konflikten mellem forældrene, som havde foregået i årevis og givet anledning til flere underretninger.

Lars Krarup forklarer, at sagen får personalemæssige konsekvenser i kommunen.