Frivillige guider på sygehuset

Det kan være svært at finde rundt i de mange bygninger og afdelinger på Regionshospitalet i Herning. Derfor guider frivillige fra Røde Kors hver formiddag patienter og pårørende rundt på sygehuset

Hvor ligger Ortopædkirurgisk Afdeling? Og hvad er Nuklearmedicinsk Afdeling? Det er nogle af de spørgsmål, som frivillige fra Røde Kors hver formiddag mellem klokken 10 og 13 hjælper patienter og pårørende med at finde svar på.

Siden sidste uge har i alt 12 frivillige på skift været 'guider' på Regionshospitalet i Herning.

- Vores opgave er først og fremmest, at vise folk til rette når de kommer, og vi kan se at de søger. Det kan være forvirrende for mange, at komme til sådan en stor bygning med så mange fremmede navne, fortæller Thea Madsen, der er en af de frivillige.

Rart at blive hjulpet

Nogle af de patienter, der i dag blev hjulpet af de frivillige 'guider', var Jesper Lauridsen og hans forældre fra Aulum. Og de blev positivt overraskede over den nye ordning.

- Når man ikke lige helt vidste, hvor man skulle hen, så var det rigtig rart, at man ikke skule fare rundt flere timer, for at finde det. Ellers farer man forvildet rundt, fortæller moren Heidi Lauridsen.

Hospitalsenheden Vest drøfter lige nu, om ordningen også skal indføres i Holstebro.