Frivillige får en hjælpende hånd

Dagmar Bio i Sønder Felding har fået tildelt en halv million kroner til at bygge om. Pengene kommer fra Real Danias projekt, der hylder ildsjæle.

Et nyt projekt fra Real Dania skal sætte gang i ildsjælene rundt om i de små lokalsamfund. Projektet har netop sendt 45 millioner kroner afsted til 21 projekter. Et af projekterne er Dagmar Biograf i Sønder Felding, der takket være frivillige kræfter er blevet et samlingspunkt for den lille by.

Dagmar bio i Sønder Felding har fået tildelt en halv million kroner til at bygge om for. Pengene kommer fra Real Danias projekt, ”underværker”, der sender penge til ildsjæle med lyse ideer.

- Man har formået at holde liv i den her biograf mod alle odds, og på den måde bliver der skabt glæde og livskvalitet ikke bare for dem, der kommer i biografen, men for hele området, siger Christian Andersen, der er programchef i Real Dania.

Med filmaftener, koncerter og foredrag på programmet er Dagmar Bio blevet samlingssted for lokalsamfundet.

- Vores ærinde er at lave det til et attraktivt samlingssted, hvor folk kan mødes, siger Jens Udby, der er formand for Dagmar Bio i Sønder Felding

 

Se indslaget her:

Herning kommune støtter op om biografen med godt 80.000 kroner i driftstilskud om året.

 

- Jeg tror, alle er klar over, at den kommunale økonomi er presset, og hvis man fortsat gerne vil bevare nogle af de tilbud, der er ude i lokalsamfundet, så er det altafgørende, at man har nogle frivillige, som vil lægge noget arbejdskraft og nogle timer i det, siger Dorte West (V), der er byrådsmedlem i Herning Kommune.

 

Frivillige hænder er alfa omega 

Faktisk er det anden gang biografen i Sønder Felding modtager penge fra Real Dania.

Men i Dagmar bio  ved de godt, at pengene ingenting var værd, hvis ikke det var for de frivillige kræfter.

- Så ville Herning Kommune jo ikke selv komme ud og lave det. Det er meget vigtigt, lyder det fra Jens Udby.

Det er planen, at den nye tilbygning i biografen skal være færdig inden årets udgang

De frivillige i Sønder Felding er lige nu i gang med at arbejde på tiltag der skal byde byens 14 nye flygtninge velkommen.