Frederikshavn dukker Herning og stryger til tops

Frederikshavn White Hawks er nyt førerhold i Metal Ligaen efter en 3-1-sejr over Herning.

(arkivfoto).

Frederikshavn White Hawks er nyt førerhold i Metal Ligaen.

Mandag slog holdet på hjemmebane Herning Blue Fox med 3-1 efter en stærk start og en solid defensiv indsats.

Lucas Andersen scorede kampens to første mål og blev afgørende i en i perioder temmelig jævn topkamp i landets bedste ishockeyrække.

Frederikshavn har nu 42 point efter 22 kampe på førstepladsen.

Aalborg Pirates har 40 point på andenpladsen og har spillet tre kampe mindre end Frederikshavn. Herning er nummer tre med 40 point efter 21 kampe.

Frederikshavn startede opgøret meget aggressivt, og det gav pote.

Efter fire minutters spil sendte Lucas Andersen pucken i nettet efter en face-off i Hernings zone, og fire minutter senere jagtede han også en høj, løs puck og øgede til 2-0.

Herning fandt sig selv efter en timeout og skabte en langt mere ligeværdig afslutning på perioden samt en reducering ved Rasmus Nielsen.

Herning var langt bedre med i opgøret i anden periode, men hjemmeholdet stod godt i sin defensiv, det gav en målløs og temmelig rodet periode.

Kampbilledet fortsatte i tredje periode, og Herning blev mere og mere desperat, eftersom uret tikkede. I slutfasen blev keeper Emil Kruse taget ud, og Jesper Jensen scorede i tomt mål.