Frans Nielsen dropper VM i ishockey

Et stramt program i hele sæsonen og manglende tid med sin søn betyder, at den tidligere Herning Blue Fox-spiller melder afbud.

Det danske ishockeylandshold må kigge langt efter den danske NHL-stjerne til VM.
    
Det meddelte Danmarks Ishockey Union (DIU) tirsdag aften i en pressemeddelelse.
    
Frans Nielsen har valgt at takke nej til muligheden for at stille op for Danmark, selv om Frans Nielsens klub Detroit Red Wings ikke er en del af slutspillet i NHL.
    
- Jeg er utroligt splittet i forhold til invitationen fra landstræneren, men jeg må desværre sige nej tak til VM denne gang.
    
- Jeg har altid lyst til at spille for Danmark, men faktum er også, at jeg rejste til Minsk og OL-kvalifikationen fem dage efter, min søn blev født, og at jeg stort set ikke har været ude af ishockeybanen siden da.
    
- Denne gang har både min familie og ikke mindst min søn brug for at blive prioriteret.
    
- Jeg håber dog naturligvis, at jeg bliver inviteret fremover også, når mit land skal konkurrere på allerhøjeste plan, siger Frans Nielsen i meddelelsen.
    
DIU skriver, at landstræner Jan Karlsson er ærgerlige over afbuddet fra Frans Nielsen, og at han nu arbejder frem mod et VM uden danskeren.
    
Frans Nielsen har haft en stærk sæson, hvor han blandt andet blev den første dansker på NHL's All Star-hold, da han blev udtaget for Atlantic Division.
    
Han deltog også inden NHL-sæsonen i opvisningsturneringen World Cup of Hockey, hvor han med et udvalgt europæisk hold blev nummer to.
    
Mandag meddelte Nikolaj Ehlers, at han er klar til at stille op for Danmark.
    
Det skete, efter at Winnipeg Jets-spilleren heller ikke blev en del af NHL-slutspillet med sin klub.
    
- Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg havde lyst til at spille VM for Danmark. Det var en kanon oplevelse i Moskva sidste år, og jeg glæder mig rigtig meget til at støde til holdet og igen kæmpe for Danmark, sagde Nikolaj Ehlers.
    
Det danske ishockeylandshold møder i denne uge i VM-forberedelserne det finske landshold i to kampe i Finland.
    
VM i ishockey spilles fra 5. maj og frem til 21. maj i henholdsvis Köln og Paris.
    
/ritzau/