Første skoledag – også for de store elever

Første skoledag er normalt for de helt små elever, men i Vildbjerg er det også for de store. I dag var der nemlig skolestart for rigtig mange 7. klasser, som bliver sammenlagt på Vildbjerg Skole.

Eleverne i 7. klasse på Vildbjerg Skole havde første skoledag i dag. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Ny skole og helt nye klassekammerater. Det er ikke kun noget, der hører sig til i nulte klasse. På 61 skoler her i landsdelen er der kun undervisning til og med sjette klasse, så i dag var også første skoledag for rigtigt mange syvendeklasser.

- Det er dejligt, men det er også lidt akavet her i starten, siger Thao Thea Lam, 7. M, Vildbjerg Skole.

- I starten var jeg lidt ked af at skulle skifte skole, men det kom jeg over igen, siger Jakob Nyholm, 7. M, Vildbjerg Skole.

Jakob Nyholm er i dag startet i 7. M på Vildbjerg Skole. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Det, der før var to sjetteklasser på Vildbjerg Skole, er nu blevet til fire syvende klasser. 43 elever er kommet til fra tre mindre skoler, hvor man kun kan være til sjette klasse.

Skolestart bliver sværere med alderen

At samle så mange syvendeklasser på én skole er en stor omvæltning for eleverne. Nye venskaber skal laves, grænser skal overskrides, og det er ikke altid nemt, når man samtidig skal forholde sig til at være teenager.

- Jeg tror, man er noget mere nervøs, når man skal i syvende klasse end nulte. Når man skal i nulte klasse, er man lykkeligt uvidende om, hvad der venter én i skoletiden, siger Rikke Grann, Skoleleder, Vildbjerg Skole. 

Selvom det kan være svært at have første skoledag som teenager, så kan det også være en fordel at begynde forfra et helt nyt sted.

Rikke Grann, som er skoleleder på Vildbjerg Skole, glæder sig til at tage imod de nye elever i 7. klasse. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

- Man kan få en ny start, hvis man har brug for det. Man kan måske beslutte sig for, at man eksempelvis vil gøre noget mere ved sit skolearbejde eller prøve at få nogle nye venskaber. Så der kan være fordele ved at få en ny, frisk start, siger Rikke Grann, Skoleleder, Vildbjerg Skole. 

- Jeg har tænkt over, at jeg ikke skal være så stille, som jeg har været på den anden skole. Jeg håber, at jeg vil være mere imødekommende, og at jeg vil række hånden noget mere op i timerne, siger Thao Thea Lam, 7. M, Vildbjerg Skole.

02:00 Luk video