Første gang nogensinde: Jysk by er vært for internationalt skydestævne

Den lokale Rikke Mæng er på startlisten, når sportsudøvere fra hele verden deltager i skydestævne i Vildbjerg.

74 skydeglade sportsudøvere fra hele verden er i de her dage samlet i Vildbjerg. Blandt andet er Indien og Frankrig repræsenteret med nogle af landenes bedste skytter.

quoteSelvom det er første gang, så virker det, som om de har gjort de i 10 år.

Anant Choubey, Skytte, Indien

Selvom mange af deltagerne har rejst langt for at være tilstede til konkurrencen i Vildbjerg, så er der faktisk også dem, der var i den lille jyske by i forvejen. Rikke Mæng er foruden at være deltager i turneringen tidligere sølvvinder til VM i holdskydning, og så er hun skytte i den lokale forening Trehøje Skytteforening. 

- Det er mega fedt, at det kunne lade sig gøre at få så stort et internationalt stævne hertil. Vi håber selvfølgelig, at vi kan fortsætte og blive ved med at gøre det større og få flere nationer herned for at skyde, fortæller Rikke Mæng.

Rikke Mæng håber på at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020. 
Rikke Mæng håber på at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020. 
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Det er Trehøje Skytteforening, der har lagt skydeskive til den internationale konkurrence, og det har de gjort godt, hvis man spørger nogle af de internationale deltagere.

- De har virkelig gode faciliteter her, og de har organiseret det rigtig godt. Det er et sandt internationalt arrangement. Selvom det er første gang, så virker det, som om de har gjort de i 10 år, fortæller Anant Choubey, der er skytte fra Indien.

Selvom Anant Choubey bor i København, så fortæller han, at mange er villige til at rejse langt for at konkurrere i skydning, selvom udøverne ikke er blandt de bedst lønnede i verden. Han mener, det skyldes, at passionen for sporten er større end behovet for de store checks. 

- Det er den hurtigst voksende sport i Indien i øjeblikket. Lige siden 2008, hvor vi vandt en OL guldmedalje, har alle unge atleter ville konkurrere i skydning, fortæller Anant Choubey.

Stævnet håber at tiltrække deltagere fra dobbelt så mange lande til næste år.

Vildbjerg er for første gang i centrum for et stort internationalt skydestævne. Deltagerne kommer blandt andet fra Indien og Frankrig.