Forstander om røveri: Et anslag mod vores fælleskab

Røveren fik et mindre kontantbeløb med sig fra Møltrup Optagelseshjem. - Det er dybt urimeligt, at nogen opfører sig på den måde, siger forstanderen.

Stemningen på Optagelseshjemmet Møltrup i Timring i Herning Kommune er trykket efter, at hjemmets nattevagt blev udsat for et røveri natten til torsdag.

- Vi er chokerede. Hvad enten man er ansat eller beboer, er det et anslag mod vores fællesskab, at der kommer nogen og opfører sig på den måde. Det er dybt urimeligt, siger hjemmets forstander Ebbe Larsen.

Nattevagten blev klokken 01.20 opsøgt af en mand, der bandt hans hænder med plasticstrips, gav ham stød med en strømpistol og låste ham inde på et toilet.

- Det er som om, at virkeligheden kommer til os på en eller anden måde. Vi tror, at vi lever i vores lille eventyrverden skærmet fra, hvad der er af vold og så videre ude i samfundet, men nu er det åbenbart også her hos os, siger forstanderen.

 Røveren slap afsted med et mindre kontantbeløb fra en kasse på kontoret. Hvor meget er endnu ikke gjort op, men Ebbe Larsen vurderer, at det var under 2000 kroner. Møltrup vil nu gennemgå sine sikkerhedsprocedurer og vil formentlig ikke have kontante penge liggende i fremtiden.

Samtidig understreger forstanderen dog også, at optagelseshjemmet vil prøve ikke at lade sig rive med og lade frygten bestemme.

- Spørgsmålet er, om en enkelt idiot eller to skal have lov til at bestemme dagsordenen.

Nattevagten er selvfølgelig chokeret, men har det efter omstændighederne godt. Han har - ifølge politiet - arbejdet på optagelseshjemmet i 15 år og er overbevist om, at røveren ikke er en tidligere beboer.