Forsøgte hjemmerøveri mod 74-årig

To maskerede mænd forsøgte at trænge ind til ejeren af et autoophug. Den ene af mændene var bevæbnet med en stor kniv.

Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Indehaveren af et autoophug på Teglvænget i Herning blev torsdag aften udsat for et røveriforsøg.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at den 74-årige mand sad og så tv, da det omkring klokken 21.26 bankede på døren. Den 74-årige åbnede døren på klem og så to maskerede mænd, som uden at sige noget forsøgte at presse sig ind i huset.

Under tumulten blev ruden i døren knust, og det satte gang i en alarm, der lavede så meget larm, at de to mænd valgte at stikke af i retning mod Gl. Ringkøbingvej.

Den ene af de to mænd havde en 30 centimeter lang kniv i hånden, og selv om de ikke sagde noget til den 74-årige, er politiet ikke i tvivl om, at de kom for at true sig til penge.

- Der skete ikke noget med 74-årige, men han er naturligvis meget rystet. Vi ser med stor alvor på sagen og har søgt med hunde i området, ligesom vi har sikret os DNA-spor, fortæller Bent Smedegaard, der er sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning.

Politiet vil meget gerne høre fra eventuelle vidner i sagen. Den 74-årige har kun kunnet give et sparsomt signalement af den ene af røverne. Han var 170-175 centimeter og almindeligt bygget. Ud fra den måde, de to mænd løb på, vurderede offeret, at der er tale om unge mennesker.