Forretninger i Herning sure på kommunen

Flere erhversdrivende er vrede på Herning Kommune, der i følge dem har skiltet for dårligt i forbindelse med vejarbejde på Silkeborgvej. Nogle har mistet omsætning på op imod 80 procent.

Siden marts har Herning Vand været igang med en større renovering af kloaknettet på den østlige del af Silkeborgvej. Det har foreløbig kostet flere af de forretningsdrivende på gaden mange penge.

- Lige nu her, hvor de er lige ud for butikken, der kører vi med et omsætningstab på 70-80%, så vi håber de snart er færdige, fortæller Michael Thorup, som er indehaver af spilleforretningen Jackpot.

Kommunen har svigtet

Hans nabo, Bagermester Erik Rasmussen, mener at Herning Vand, som er ejet af Herning Kommune, har svigtet, når det kommer til skiltningen.

- De lovede jo allerede da de lukkede vejen, at fortælle, hvordan man kunne komme herned. Men det er desværre ikke sket, siger han og forklarer, at han har mødt mange ude i byen, som troede, at han holdt lukket.

- Lige nu HAR jeg lukket, fordi vi benytter muligheden for at renovere butikken. Men vi åbner på mandag igen, siger han og understreger, at han faktisk er rigtig glad for renoveringen af gaden.

Total skilteforvirring

Mens forretningerne har kunnet spejde længe efter en ordentlig skiltning til deres kunder, så er der blevet sat rigtig mange andre skilte op i forbindelse med vejrenoveringen. Faktisk så mange, at entreprenøren har været nødt til at tage nogle af dem ned igen.

Nu har flere af de forretningsdrivende selv fået lavet et skilt, som fortæller, at der ER liv i butikkerne på Silkeborgvej. Men situationen har været en økonomisk katastrofe for flere af dem.

- Havde det nu været, som de havde lovet os fra starten, så tror jeg... Altså, vi kunne nok ikke helt have undgået lavere omsætning, men det havde været bedre, mener Michael Thorup.

Vejarbejdet slutter efter planen til september.

05:05 Luk video