Fordobling af amerikanere i Herning

Hawks AFC Herning der spiller amerikansk fodbold har for alvor vind i sejlene. 30 nye medlemmer er kommet til i løbet af det sidste år.

For bare seks år siden måtte Hawks AFC Herning rykke ned fra den bedste danske række, efter at holdet ikke kunne samle nok spillere.

Derfor besluttede klubben for to år siden, at det nu var tid til at satse på ungdommen. Og det har nu givet pote.

Medlemstallet er steget, humøret er blevet bedre og de sportslige resultater er på vej tilbage.

Venner tiltrækker venner

Det at man har satset på ungdommen har blandt andet ændret meget på førsteholdet. Der er nu musik i omklædningsrummet og holdet har et langt bedre fællesskab.

Klubbens formand er ikke i tvivl om, at satsningen for to år siden var det rigtige. Og han ved også hvorfor medlemstallet stiger.

- De unge snakker med hinanden. Og så kommer de herned og prøver det. Og mange af dem kommer igen, siger Uffe Skov Olensen, der er formand for Hawks AFC Herning.

Oprykning er målet

Selv om satsningen på de unge talenter er forholdsvis ny, så er ambitionerne store. Klubben vil gerne rykke op i den bedste række indenfor en overskuelig fremtid.

Holdet blev dog sat et skridt tilbage, da de i dag på hjemmebane måtte se sig slået 11-8 af Middelfart Stingers. En kamp der for øvrigt først blev afgjort i overtiden.