Forældre går igen på gaden i protest: - Nu skal politikerne komme i gang

I Herning og København går flere tusind forældre i dag på gaden igen for at råbe politikerne op i håb om at få flere pædagoger i institutionerne.

Mens politikerne fortsat forhandler om en ny finanslov og minimumsnormeringer, går forældre endnu en gang på gaden i protest.

I Herning samles forældre fra hele Jylland klokken 14.15 som opbakning til den store protestmarch i København i dag.

quoteVi er ude at markere, at nu skal til det til at være, og de skal komme i gang og holde sig op på de løfter, de kom med i valgkampen.

Thomas Lund, arrangør

- Vi er ude at markere, at nu skal til det til at være, og de skal komme i gang og holde sig op på de løfter, de kom med i valgkampen, siger Thomas Lund fra Kibæk, der er en af arrangørerne af demonstrationen i Herning.

I april deltog over 1.200 personer i en lignende demonstration i Herning. Flere hundrede har ind til videre meldt deres ankomst i en begivenhed på Facebook, mens over tusind har vist interesse.

- Vi har haft sindssyg positiv respons, og jeg forventer, at vi kommer rigtig mange. Vi har gjort alt for at komme ud med budskabet, siger faren fra Kibæk.

Sådan her så det ud på Torvet i Herning i april. Arrangørerne forventer lige så mange til dagens demonstration.
Sådan her så det ud på Torvet i Herning i april. Arrangørerne forventer lige så mange til dagens demonstration.
Foto: TV MIDTVEST

Demonstration flytter noget

Bevægelsen bag demonstrationen er bekymret for, at resultatet af finansloven ikke bliver godt nok. Den kræver minimumsnormeringer, som er et maksimum antal børn per voksen, og at de kommer til at kunne mærkes hos børnene.

- Der skal være en pædagog til tre vuggestuebørn, en til seks i børnehaverne og gerne en til ni i SFO'erne. Så får vi de normeringer, vi skal have, og det skal være i børnehøjde, siger Thomas Lund.

Han er ikke i tvivl om, at dagens demonstration vil gøre en forskel.

- Vi tror, det flytter noget. Vi kunne se på demonstrationerne fra sidste gang, at vi flyttede rigtig mange stemmer. Vi tror på, at vi var med til at vælte regeringen. Det er jeg helt overbevist om, siger han.

Regeringen lægger op til, at minimumsnormeringerne først skal træde i kraft fra 2025.

Demonstrationen på Torvet i Herning begynder klokken 14.15 og varer halvanden time.

Se hvordan det så ud i april, hvor forældre og børn demonstrerede i flere midt- og vestjyske byer.