For første gang i et år: Nu har Herning-spillested afholdt en koncert med stående publikum

Det er igen muligt at afholde små koncerter for et stående publikum. Det skabte glæde i Herning.

0:53
For første gang i et år kunne Fermaten byde velkommen til en stående koncert som en del af Herning Festuge.

Siden coronaens indtog i Danmark har de fleste koncerter været holdt digitalt eller foran et siddende publikum med mundbind og god afstand.

Men lørdag fik 150 publikummer så igen mulighed for at stå og danse til en koncert, da Fermaten i Herning som en del af åbningen af Kulturfest i Herning afholdt en koncert foran et begrænset publikum.

En af de glade fremmødte var gymnasieeleven Lauge Jordan. Han havde savnet at stå op til koncerter.

- Det betyder jo alt. Til en koncert, hvor man sidder ned, er der slet ikke den samme energi. Man skal kunne mærke bassen i gulvet, mens man hopper helt vildt. Det er fantastisk, jubler han.

Mundbind på alle

Udover et begrænset antal publikummer, så var de eneste krav, at man skulle have coronapas og et mundbind på, når man stod op til koncerten.

- Med de seneste retningslinjer er der åbnet op for, at man må have en sektion med max 200 gæster, som må stå op, men selvfølgelig stadigvæk med afstand og foranstaltninger. Vi skal notere, hvem der kommer, så man kan lave smitteopsporing, og vi skal sørge for, der bliver holdt afstand. Vi tror godt på, vi kan styre det, forklarer spillestedsleder på Fermaten, Rikke Andersen.

Det er en stor dag for spillestedslederen, der har ventet i spænding.

- Vi har ikke holdt stående koncerter i over et år, så vi har bare glædet os til, at vi endelig må slippe det en lillesmule løs igen og ikke skal have de her stolerækker, som ville være ærgerlige at have til sådan et arrangement her, fortæller hun.