Første dag med gratis lyntest i Region Midtjylland: Omkring to procent er testet positive

Omkring 850 fik lørdag foretaget en hurtigtest i Herning eller Aarhus. Lige under to procent af de testede var smittede med corona.

Lørdag var første dag med gratis lyn-coronatest på Falcks 12 testcentre fordelt over hele landet. I Region Midtjylland kan man blive testet i enten Herning eller Aarhus.

I alt blev der lørdag foretaget 853 lyntest i de to testcentre, og 15 af dem viste sig at være positive. Positivprocenten for Region Midtjylland var dermed 1,75, og det er den næstlaveste i landet.

Det oplyser Falck til TV MIDTVST.

Positivprocenter i hele landet

Falcks testcenter på Baggeskærvej i Herning stod for næsten 400 af de foretagne hurtigtest i regionen lørdag, og ifølge områdeleder for ambulancetjenesten i Herning, Henrik Byskov, ser det ud til, at endnu flere vil lade sig lynteste søndag.

Efter kun 2,5 time havde 200 allerede været forbi poderne.

- Jeg tror, interessen for testene skyldes, at vi har indgået en aftale med staten, hvor man er blevet enige om, at det er et godt supplement til de test, man laver i det offentligt system. Og det er også sådan, man skal se den – som et godt supplement, siger Henrik Byskov.

Henrik Byskov, der er områdeleder ved ambulancetjenesten i Herning, har travlt med at gøre klar til flere testcentre i disse dage.
Henrik Byskov, der er områdeleder ved ambulancetjenesten i Herning, har travlt med at gøre klar til flere testcentre i disse dage.
Foto: Maria Riis Yde, TV MIDTVEST

En af dem, der søndag var mødt op for at lade sig test, er pensionist Richard Mosekjær fra Aulum. Han ville gerne testes for at være sikker på, at han ikke smitter sin familie i juletiden.

- Jeg skal ud at besøge mine børn til juleaften, og så synes jeg, at det har værdi for os, at vi alle sammen er coronafri, siger han.

Testcenteret i Herning har åbent 10 timer om dagen, og det kræver ingen tidsbestilling at få lavet en test. Man skal dog forberede sig på, at der kan være lang ventetid, før man kan komme til.

- Lige nu har vi en kø på en times tid, og den sviger hele tiden fra et kvarter til halvanden time. Man kan hele tiden følge med inde på vores hjemmeside, om der er kø, og så kan man vælge, hvornår man skal tage af sted, siger områdeleder Henrik Byskov.

Udover Herning arbejder Falck i Midt- og Vestjylland på at åbne testcentre med lyntest i Ringkøbing-Skjern og Silkeborg Kommuner.

Henrik Byskov forklarer her, hvordan de nye lyntests fungerer.