Fodboldlandsholdet indvier ny hybridbane i Herning

Herre- og kvindelandsholdet i fodbold træner i dag for første gang på deres nye hybridbane i Herning.

Landsholdstjernerne havde de store smil fremme ved synet af den nye hybridbane i Herning.
Landsholdstjernerne havde de store smil fremme ved synet af den nye hybridbane i Herning.

Mandag eftermiddag blev Hernings nye hybridbane indviet af spillere fra det danske herre- og kvindelandshold i fodbold. 

Men det var ikke kun de nuværende, stjerner som løb på banen. Det gjorde fremtidens også. En gruppe børn fra DBUs fodboldskoler har nemlig i dagens anledning fået lov at træne med. 

- Jeg glæder mig rigtig meget. Jeg kan godt lide at se landsholdet, både kvinderne og herrerne, siger Emilie Beck på 10 år, der kommer fra Hammerum ved Herning, og som er en af de børn, som trods kulden kan varme sig i selskab med landsholdstjernerne. 

Landsholdsstjerne og fodboldskolebørn boltrede sig på hybridbanen i Herning. 
Landsholdsstjerne og fodboldskolebørn boltrede sig på hybridbanen i Herning. 

Efter taler fra borgmesteren og fodbolddirektør for DBU, Peter Møller, kunne spillerne her til eftermiddag, få lov at boltre sig på den nye bane, der både har kunstgræs og almindeligt græs med indbygget varme. 

- Jeg tror, det er rigtig godt, at de unge kan komme og være med i dag. Jeg ville ønske, jeg havde haft samme mulighed, da jeg var yngre i Silkeborg, siger landsholdsspiller og tidligere silkeborggenser, Kasper Dolberg. 

Et tilløbsstykke i Teglparken

Peter Møller, direktør fra DBU, havde da også kun rosende ord til landsholdets nye træningsanlæg, vest for storebælt. 

- Selvfølgelig skulle Danmarks mest moderne og bedste bane ligge i Herning med den historik, i har her i Herning, lød de rosende ord fra DBUs direktør, der i en bisætning fik lagt et ønske ind til borgmesteren, om ikke Herning snart ville bygge et stadion til 25.000 tilskuere. 

Så mange var der ikke på træningsanlægget i dag, men trods novemberkulden var der medier og fans i massevis på sidelinien. 

Flere fans fik autografer, blandt andet drengen her, der fik et par kradsere i matematikhæftet. 
Flere fans fik autografer, blandt andet drengen her, der fik et par kradsere i matematikhæftet. 

Det bedste til de bedste 

Banen er en hybridbane. Altså er det en kombination af græs og kunstgræs. Konkret vil det sige, at der efter hver anden centimeter sættes et plastikstrå, som støtter det levende græs. Derved er det ikke muligt at ødelægge banen ved at spille bold på den.

- Det er klasse, at vi har fået sådan en bane her. Det ser rigtig godt ud, så jeg glæder mig bare til at træne på det, siger Kasper Dolberg. 

- Det er lige før, man får lyst til at spille fodbold igen. Det er fantastisk, at vi nu har mulighed for at træne på sådan en bane her. Det er virkelig godt gået af kommunen, at vi nu har fået sådan en bane her. 

En kæmpe symaskine har lavet banen, der blandt andet også kan prale af at have 33 kilometer varmeslanger under græsset. 

- Vi vil gerne forberede os optimalt, og her i november er der bare ingen gode baner, altså lige på nær i Herning, siger Peter Møller med et smil. 

Hernings borgmester, der selv er stor fodboldfan, kunne da også smile tilfreds ved synet af landets bedste fodboldspillere i Herning. 

 
 

- Jeg kan huske, da jeg selv var knægt, når tv viste noget fra Vedbæk. Jeg tænker, det er vigtigt, at vi nu også kan tilbyde den samme oplevelse her i Herning. Og så håber jeg også, at faciliteterne kan være med til at gøre en forskel for landsholdets resultater, siger borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup (V). 

- Jeg synes, det er sejt, at det nu er i Herning, jeg har altid drømt om at møde dem, så det er jo lidt en drøm, der går i opfyldelse, siger 10-årige Emilie Beck. 

Det samlede budget for banen ligger på godt 8,5 millioner kroner, hvor hovedparten bliver betalt af Herning Kommune. Ud over landsholdet skal også FC Midtjylland træne på banen.

2:04