Fodboldfan spraymaler politibil

Natten til søndag anholdt politiet en 18-årig mand fra Herning for at tænde et nødblus på et værtshus og derefter spraymale en politibil.(arkiv foto)

En formodet fodboldfan af FC Midtjylland havde sig - i hvert fald i følge politiet - lørdag nat en lidt for festlig aften i byen. Kl 03:17 fik politiet en anmeldelse fordi den 18-årige mand havde tændt et nødblus inde på Zwei Grosse Bierbar i Herning. Nødblusset er håndholdt og bruges på skibe i nød. Blusset udviklede kraftig røg på baren, hvorfra der blev ringet til politiet.

I første omgang anholdt politiet dog ikke manden. Men to timer senere blev det for meget, da den 18-årige spraymalede "MU 14" på politibilen og satte klistermærker på bilen med teksten "Midtjyllands ungdom". Både MU14 og Midtjyllands ungdom er referencer til en fraktion i fankulturen omkring FC Midtjyllands fodboldhold.

Den 18-årige, der søndag morgen afventer afhøring hos politiet i Herning, kan som minimum vente sig en bøde og et erstatningskrav for skaderne på politibilen.

- Vi sigter ham i hvert fald for overtrædelse af restaurationsloven og for at forstyrre den offentlige orden. Så må vi se, hvad det ellers kan blive til, siger Vagtchef, Henrik Nielsen.