Fodboldfan spraymaler politibil

Natten til søndag anholdt politiet en 18-årig mand fra Herning for at tænde et nødblus på et værtshus og derefter spraymale en politibil.(arkiv foto)

En formodet fodboldfan af FC Midtjylland havde sig - i hvert fald i følge politiet - lørdag nat en lidt for festlig aften i byen. Kl 03:17 fik politiet en anmeldelse fordi den 18-årige mand havde tændt et nødblus inde på Zwei Grosse Bierbar i Herning. Nødblusset er håndholdt og bruges på skibe i nød. Blusset udviklede kraftig røg på baren, hvorfra der blev ringet til politiet.

I første omgang anholdt politiet dog ikke manden. Men to timer senere blev det for meget, da den 18-årige spraymalede "MU 14" på politibilen og satte klistermærker på bilen med teksten "Midtjyllands ungdom". Både MU14 og Midtjyllands ungdom er referencer til en fraktion i fankulturen omkring FC Midtjyllands fodboldhold.

Den 18-årige, der søndag morgen afventer afhøring hos politiet i Herning, kan som minimum vente sig en bøde og et erstatningskrav for skaderne på politibilen.

- Vi sigter ham i hvert fald for overtrædelse af restaurationsloven og for at forstyrre den offentlige orden. Så må vi se, hvad det ellers kan blive til, siger Vagtchef, Henrik Nielsen.    


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.