Fodboldballade i Herning - 21-årig dømt for at kaste romerlys mod politiet

Ung herningenser forklarede i retten, at det ikke var hans mening at ramme politimanden. Alligevel fandt retten ham skyldig.

Det gik voldsomt for sig i Herning midtby, da FC Midtjylland den 28. juli mødte Esbjerg i superligaen.

Fans af de to klubber var flere gange ved at ryge i totterne på hinanden inden kampen, og det har nu kostet en 21-årig mand fra Herning fem måneders ubetinget fængsel.

Den unge mand blev tirsdag ved retten i Herning fundet skyldig i at overtræde straffelovens paragraf om vold eller trusler om vold mod personer i offentlig tjeneste, idet han kastede et tændt romerlys, så det ramte en politimand på ryggen.

Han blev også dømt for grov forstyrrelse af den offentlige orden og for besiddelse af to romerlys.

Har i forvejen karantæne

- Jeg er tilfreds med, at retten har sendt et tydeligt signal om, at uroligheder i forbindelse med fodboldkampe er alvorlig kriminalitet - og at det giver en mærkbar fængselsstraf, siger anklageren i sagen, Jesper Klyve, til tvmidtvest.dk.

Den unge mand erkendte i retten, at han havde kastet med romerlyset, men han afviste, at det var hans hensigt at ramme politimanden. Retten mente dog, at han måtte have været klar over risikoen.

Den 21-årige herningenser er tidligere dømt for uro og vold i forbindelse med fodboldkampe, og han forklarede i retten, at han i forvejen har karantæne, så han ikke må komme på station. 

Han modtog dommen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.