Fodbold: FCM-træner har fokus på modstanderens styrker

FC Midtjylland har ikke tabt i de seneste 10 Superliga-opgør mod FC Nordsjælland. Søndag mødes de i Herning.

FC Midtjylland vandt første kamp i Superliga-sæsonen, da det blev til 1-0 hjemme over Esbjerg. Den sejr skal holdet fra Herning forsøge at gøre til en stime, når FC Nordsjælland søndag gæster MCH Arena.

Cheftræner for FCM, Kenneth Andersen, har fokus på både egne styrker, men også på det, FC Nordsjælland er gode til,

- Vi skal sørge for at begrænse FCN’s omstillinger og det starter med vores genpres. Her skal vi være dygtige og kloge. Vi skal bringe vores fysik og power ind i duellerne og presset, så de ikke kan sætte deres possessionspil i scene, siger han til klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Vi skal fremme vore egne dyder. Det tryk vi får lagt på Esbjerg i første halvleg, det skal vi genfinde. Og så skal vi skabe lidt flere større chancer. Det smitter af på spillerne og på tribunerne.

Modstander i ny konstellation

For FC Nordsjælland har sommerens transfervindue budt på farvel til mange nøglespillere.

Profiler som Victor Nelsson, Mads Mini Pedersen og Karlo Bartolec er alle fortid, mens også den unge offensivspiller Andreas Skov Olsen, der scorede 22 mål i Superligaen i sidste sæson, er på vej ud af svingdøren.

Men trods de mange spillerafgange kommer FC Nordsjælland stadig med det samme koncept, mener Kenneth Andersen.

- FC Nordsjælland har om nogen skiftet ud på nøglepositioner. De har nye folk med – flere på uvante positioner – men spiller en rigtig flot kamp nede i Horsens. De kommer godt fra land og det må give en vis portion selvtillid, siger Kenneth Andersen.

- Uagtet de har nye spillere med, så er det jo et typisk FCN-hold, forstået på den måde, at de er rigtig dygtige på bolden. De kan være svære at presse og så har de en spidskompetence i front, hvor deres angribere har en enorm fart.

Kian Hansen solgt til FCN

Den nu tidligere FC Midtjylland-profil Kian Hansen, der siden 2015 har været afgørende i forsvaret for ulvene, skiftede fredag FCM ud med FCN.

Han kan muligvis få debut allerede søndag i opgøret mod netop FC Midtjylland på hans gamle hjemmebane.

Kian Hansen er skiftet fra FCM til FCN. Video: FC Nordsjælland
Foto: FC NORDSJÆLLAND

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.